Siirry sisältöön

Vanhusneuvosto vahvistaa ikääntyneiden osallistumismahdollisuuksia

Porvoon vanhusneuvosto järjestää kevään aikana seminaarin luonnon vaikutuksista vanhuksiin, keskustelutilaisuuden ikäihmisten asumisesta ja yksinäisyydestä ja ikäihmisten liikuntatapahtuman Kokonniemessä.

– Vanhusneuvosto on yhteistyöelin, jonka tehtävänä on pitää esillä ikääntyneen väestön osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia Porvoon kaupungin järjestämisvastuulla oleviin asioihin liittyvien, osallisuuskoordinaattori Maija Eklöf kertoo.

Vanhusneuvosto osallistuu kaupungin toimialojen toiminnan suunnitteluun, valmisteluun ja seurantaan asioissa, joilla on merkitystä ikääntyneen väestön hyvinvoinnin, terveyden, osallisuuden, elinympäristön, asumisen, liikkumisen tai päivittäisistä toiminnoista suoriutumiseen.

– Neuvosto edistää myös ikääntyneen väestön mahdollisuutta osallistua elinoloihinsa vaikuttavien palvelujen suunnitteluun, edistää ikäihmisten näkyvyyttä kaupungin voimavarana ja edistää toiminnallaan kolmannen sektorin toimintaa ikäihmisten tukemiseksi, Eklöf jatkaa.

Vanhusneuvoston järjestämät tapahtumat vuoden 2024 aikana:

  • 14.2. klo 18–19.30, Linnankosken lukio: ”Luonnon vaikutus seniorin hyvinvointiin” – porvoolainen luontodokumenttiohjaaja Petteri Saario luennoi Porvoon kaupungin Vanhusneuvoston ja Porvoon kansalaisopiston järjestämässä tilaisuudessa. Luento on maksuton ja esityskieli on suomi. Ilmoittautuminen: opistopalvelut.fi/porvoo
  • 20.3.2024 klo 10–12 ”Porvoon ikäihmisten asuminen ja yksinäisyys”, Pääkirjastolla, kirjaston Tästä haluamme puhua – konseptilla.
  • 16.5.2024 klo 13–16 Ikäihmisten liikuntatapahtuma Kokonhallilla
  • 8–9.6. 2024 Porvoon Päivät, toritapaaminen
  • 6-13.10.2024 Vanhusten viikko, joka päivä eri ohjelma