Siirry sisältöön

Porvoon kaupunki voi lain mukaan siirtää ajoneuvon joko lähialueelle tai varastoon, jos se esimerkiksi haittaa kadun kunnossapitoa, rakennustöitä, järjestettävää tapahtumaa, ei ole tosiasiallisessa liikennekäytössä tai luokitellaan romuksi. Siirtokehotus kiinnitetään ajoneuvoon tai ilmoitetaan liikennemerkeillä vähintään 48 tuntia ennen siirtoajankohtaa.

Siirtoihin liittyvät tulosteet muuttuvat

Ajoneuvosiirtoihin liittyvät tulosteet ajoneuvoihin ovat nykyään keltaisia. Tulosteilla voidaan ilmoittaa siirtokehotuksesta tai että kaupunki on suorittanut lähisiirron.

Varastoon siirretyt ajoneuvot

IIO-171, Peugeot, Keskusaukio, 15.3.2024
TIR-337, Seat, Viertotie, 15.4.2024
YEH-222, Toyota, Viertotie, 15.4.2024
XKI-528, Volksvagen, Viertotie, 15.4.2024
XOF-133, Fiat, Vänrikinkatu, 15.4.2024


Varastosiirto

Jos ajoneuvo ei ole tosiasiallisessa liikennekäytössä rekisteritietojen ja/tai kunnon takia sille annetaan siirtokehotus, joka kiinnitetään ajoneuvoon. Jos ajoneuvon omistaja tai haltija ei reagoi kehotukseen, ajoneuvo voidaan siirtää kaupungin varastoon aikaisintaan kaksi vuorokautta kehotuksen antamisen jälkeen.

Jos ajoneuvo luokitellaan romuksi, sille annetaan myös siirtokehotus. Ajoneuvo voidaan siirtää välittömästi, jos se on palanut tai on vaaraksi ympäristölle. Romuauto siirtyy kaupungin omistukseen, kun kaupunki on ottanut sen haltuunsa. Tässäkin tapauksessa omistaja on velvollinen korvaamaan syntyneitä kuluja kaupungille.

Miten saan ajoneuvoni takaisin?

Ajoneuvon saa takaisin maksamalla siirtokustannukset 200 € ja varastointikustannukset 30 €/alkava viikko palvelupiste Kompassiin.

Ota maksukuitti ja henkilöllisyystodistus mukaan, kun haet ajoneuvon. Jos et ole ajoneuvon rekisteriin merkitty omistaja, tarvitset myös valtakirjan. Varasto sijaitsee osoitteessa Pienteollisuustie 35 ja on auki arkisin kello 9 – 16. Yhteystiedot saat Kompassista tai siirronvalvojalta.

Jos omistaja ei lunasta ajoneuvoaan takaisin, se siirtyy kaupungin omistukseen 67 vuorokauden jälkeen ja romutetaan. Omistaja on tällöinkin velvollinen korvaamaan varastoinnista ja säilytyksestä syntyneitä kuluja Porvoon kaupungille.

Pysäköintivirheen takia tehty varastosiirto

Jos ajoneuvo on ollut väärin pysäköitynä 48 tuntia, kaupunki voi suorittaa varastosiirron.

Jos ajoneuvolla on vähintään viisi maksamatonta virhemaksua joista valitusaika on mennyt umpeen, voi kaupunki suorittaa varastosiirron välittömästi.

Ajoneuvon lunastamiseksi sinun pitää maksaa sekä virhemaksut että siirto- ja säilytyskustannukset (200 € + 30 €/alkava viikko) palvelupiste Kompassiin.

Korvausvelvollisuus

Ajoneuvon omistaja tai haltija on velvollinen korvaamaan ajoneuvon siirto- ja säilytyskustannukset kaupungille. Varastoon siirretyn ajoneuvon saa takaisin kuittia vastaan maanantaista perjantaihin kello 9 – 16 osoitteesta Pienteollisuustie 35.

Laskun voi maksaa Palvelupiste Kompassiin. Pyydä lasku sähköpostilla (kompassi@porvoo.fi) tai puhelimitse puh. 020 692 250.

Siirtojen hinnat ja säilytysajat

Lähisiirto
– arkisin kello 7-22 ilman dollya 90 €/siirto
– arkisin kello 22-7 dollya käyttäen 100 €/siirto
– lauantai, sunnuntai tai arkipyhä 100 €/siirto
– arkisin kello 7-22 dollya käyttäen 110 €/siirto
– arkisin kello 22-7 dollya käyttäen 120 €/siirto
– lauantai, sunnuntai tai arkipyhä dollya käyttäen 120 €/siirto
– Raskaan kaluston ( yli 3 500 kg) arkisin kello 7-22 180 €/tunti
– Raskaan kaluston ( yli 3 500 kg) arkisin kello 22-7 200 €/tunti
– Raskaan kaluston ( yli 3 500 kg) lauantai, sunnuntai tai arkipyhä 200 €/tunti
– Lisähinta päivystysluontiosiin siirtoihin, joihin tulee reagoida heti 60 €/siirto

Varastosiirto 200 € + säilytys 30 €/alkava viikko

Talteen otettu ajoneuvo säilytetään varastossa 67 vuorokautta, jonka jälkeen se siirtyy Porvoon kaupungin omistukseen ja romutetaan.

Onko ajoneuvosi siirretty? Ota yhteyttä katutarkastajaan.

Torbjörn Karlsson

Katutarkastaja