Siirry sisältöön

Porvoon kaupunki voi lain mukaan siirtää ajoneuvon joko lähialueelle tai varastoon, jos se esimerkiksi haittaa kadun kunnossapitoa, rakennustöitä, ei ole tosiasiallisessa liikennekäytössä tai luokitellaan romuksi. Siirtokehotus kiinnitetään ajoneuvoon tai ilmoitetaan liikennemerkeillä vähintään 48 tuntia ennen siirtoajankohtaa.

Siirronvalvojan puhelinnumero: 040 489 1975

Lähisiirto

Jos ajoneuvo haittaa kadun rakennus- tai kunnossapitotöitä, sille voidaan tehdä lähisiirto. Lähisiirto voidaan suorittaa myös jos alueella järjestetään tapahtuma. Ajoneuvo siirretään silloin niin lähelle kuin mahdollista.
Siirtokehotusmerkit asetetaan viimeistään 48 tuntia ennen siirtoajankohtaa.

Ajoneuvon omistaja tai haltija on velvollinen korvaamaan lähisiirron siirtokustannukset (90 €) kaupungille, jos ajoneuvo on pysäköity siirtokehotusmerkkien asettamisen jälkeen. Korvauspäätös lähetetään ajoneuvon omistajalle tai haltijalle postitse.

Varastosiirto

Jos ajoneuvo ei ole tosiasiallisessa liikennekäytössä rekisteritietojen ja/tai kunnon takia sille annetaan siirtokehotus, joka kiinnitetään ajoneuvoon. Jos ajoneuvon omistaja tai haltija ei reagoi kehotukseen, ajoneuvo voidaan siirtää kaupungin varastoon aikaisintaan kaksi vuorokautta kehotuksen antamisen jälkeen.

Jos ajoneuvo luokitellaan romuksi, sille annetaan myös siirtokehotus. Ajoneuvo voidaan siirtää välittömästi, jos se on palanut tai on vaaraksi ympäristölle. Romuauto siirtyy kaupungin omistukseen, kun kaupunki on ottanut sen haltuunsa. Tässäkin tapauksessa omistaja on velvollinen korvaamaan syntyneitä kuluja kaupungille.

Miten saan ajoneuvoni takaisin?

Ajoneuvon saa takaisin maksamalla siirtokustannukset 200 € ja varastointikustannukset 30 €/alkava viikko palvelupiste Kompassiin. Palvelupiste Kompassi on auki arkisin kello 9 – 15.

Ota maksukuitti ja henkilöllisyystodistus mukaan, kun haet ajoneuvon. Jos et ole ajoneuvon rekisteriin merkitty omistaja, tarvitset myös valtakirjan. Varasto sijaitsee osoitteessa Pienteollisuustie 35 ja on auki arkisin kello 9 – 16. Yhteystiedot saat Kompassista tai siirronvalvojalta.

Jos omistaja ei lunasta ajoneuvoaan takaisin, se siirtyy kaupungin omistukseen 67 vuorokauden jälkeen ja romutetaan. Omistaja on tällöinkin velvollinen korvaamaan varastoinnista ja säilytyksestä syntyneitä kuluja Porvoon kaupungille.

Pysäköintivirheen takia tehty varastosiirto

Jos ajoneuvo on ollut väärin pysäköitynä 48 tuntia, kaupunki voi suorittaa varastosiirron. Myös jos ajoneuvolla on viisi maksamatonta virhemaksua joista valitusaika on mennyt umpeen, kaupunki suorittaa varastosiirron.

Ajoneuvon lunastamiseksi sinun pitää maksaa sekä virhemaksut että siirto- ja säilytyskustannukset (200 € + 30 €/alkava viikko) palvelupiste Kompassiin. Palvelupiste Kompassi on auki arkisin kello 9 – 15.

Korvausvelvollisuus

Ajoneuvon omistaja tai haltija on velvollinen korvaamaan ajoneuvon siirto- ja säilytyskustannukset kaupungille. Varastoon siirretyn ajoneuvon saa takaisin kuittia vastaan maanantaista perjantaihin kello 9 – 16 osoitteesta Pienteollisuustie 35.

Laskun voi maksaa Palvelupiste Kompassiin. Pyydä lasku sähköpostilla (kompassi@porvoo.fi) tai puhelimitse puh. 020 692 250. Palvelupiste Kompassi on auki arkisin kello 9–15.

Siirtojen hinnat ja säilytysajat

  • Lähisiirto 90 €
  • Varastosiirto 200 € + säilytys 30 €/alkava viikko
  • Talteen otettu ajoneuvo säilytetään varastossa 67 vuorokautta, jonka jälkeen se siirtyy Porvoon kaupungin omistukseen ja romutetaan.

Onko ajoneuvosi siirretty? Ota yhteyttä katutarkastajaan.

Torbjörn Karlsson

Katutarkastaja

Puh: 019 520 211

torbjorn.karlsson@porvoo.fi