Siirry sisältöön

Julkinen taide ja taideohjelmat

Tältä sivulta löydät tietoa kaupungin puistojen ja muiden julkisten tilojen taideteoksista. Lisäksi voit tutustua taideohjelmiin, jotka ohjaavat julkisen taiteen hankintaa.

Porvoonjoen länsirannasta ja sen lähikortteleista on 2010-luvulta lähtien muodostunut kaikille avoin, julkinen nykytaiteen galleriatila. Länsirannalle on saatu jo noin 20 uutta taideteosta. Tekijöinä on ollut porvoolaisia, muita suomalaisia ja ulkomaalaisia taiteilijoita. Kehitys jatkuu lähivuosina Porvoon puistokadun taideohjelman valmistumisen ja taidehankintojen myötä.

Uusien teosten lisäksi Porvoossa on runsaasti muita julkisia taideteoksia aina 1800-luvun lopulta alkaen. Vuosittain on esillä myös tilapäisiä taideteoksia.

Taideohjelmat

Taideohjelmat on tehty vuorovaikutuksessa kuntalaisten ja paikallisten taiteilijajärjestöjen kanssa. Niiden tarkoituksena on tukea alueen korkealaatuisen rakentamisen tavoitteita, tuoda taide osaksi kaupunkirakentamista ja luoda taiteelle ja rakentamiselle alueen kehityssuunnitelmia tukevia yhteistyömuotoja.

Lisätietoja taideohjelmista

Susann Hartman

Kulttuuripalvelupäällikkö