Siirry sisältöön

Esiselvitys pyörätiestä välille Hinthaara Kuninkaanportti käynnistyy kyselyllä – vastaa ja vaikuta

Porvoon kaupunki ja Uudenmaan ELY-keskus ovat käynnistäneet esiselvitystyön, jolla tutkitaan mahdollisen pyöräilytien toteutumista maantielle 1531 (Kuninkaantie) välille Hinthaara ja Kuninkaanportti. Pyörätietä tultaisiin käyttämään työmatka-, koulu- ja vapaa-ajan reittinä. Yhteyden pituus on noin kahdeksan kilometriä.

Pyöräilijä.

Selvitystyö sisältää myös suunnittelun edellyttämät tarpeelliset maastotyöt ja tutkimukset. Suunnittelukohteen kartoituksessa ja laserkeilauksessa tullaan käyttämään dronea.
Suunnittelussa on tavoitteena saada jalankulku- ja pyöräilyväylän tilavaraus sekä alustava kustannustaso selvitettyä. Kuninkaantiellä on myös huomionarvoista arkeologista kulttuuriperintöä.
Mahdollisesta toteutuksesta päätetään myöhemmin.
Suunnittelun aikana asukkailla on mahdollisuus vastata karttakyselyyn suunnitelmavaihtoehdoista. Kysely on avoinna 16.-30.4.2024 välisenä aikana.


Taustalla useat aloitteet pyörätiestä

Esiselvityksessä tutkitaan pyöräilyolosuhteiden sekä linja-autopysäkkien kehittämismahdollisuuksia Hinthaaran ja Kuninkaanportin välillä. Kaupungille on tullut vuosien varrella useita aloitteita pyörätien rakentamiseksi.
Sekä Hinthaarassa että Kuninkaanportilla on ennestään rakennetut lyhyet jaksot jalankulun ja pyöräilyn väyliä. Hinthaara on virkeä, kasvava asuinalue, jossa on paikallisia palveluita: koulut, päiväkoti ja paikallisia yrityksiä.
Esiselvitys laaditaan kesän 2024 aikana, ja se valmistuu vuoden loppuun mennessä. Selvityksen laatijana toimii Ramboll Finland Oy.