Siirry sisältöön

Porvoon 3.-luokkalaiset kokoontuvat valtiopäivätanssiaisiin

Toisin kuin monessa muussa kaupungissa, Porvoossa ei ole valittu itsenäisyyspäivää koululaisten tanssiaisten ajankohdaksi, vaan sen sijaan Porvoossa tuodaan esille kaupungin omaa historiaa.

Porvoon 3.-luokkalaiset pääsevät juhlatunnelmaan perjantaina 22. maaliskuuta klo 12–14, kun 594 oppilasta ja heidän 64 opettajaansa kokoontuvat lasten valtiopäivätanssiaisiin. Tapahtuma järjestetään Urheiluhallissa, koulupäivän yhteydessä, osana kaupungin kulttuurikasvatussuunnitelma Kulttuuripolkua.
Lasten tanssiaisten esikuvana toimii Porvoon valtiopäivien yhteydessä vuonna 1809 järjestetyt tanssiaiset. Tanssiaisissa on liveorkesteri, pientä tarjoilua ja tanssin vilinää.

-Osalle oppilaista kyseessä on ensimmäinen osallistuminen isompaan tapahtumaan. Missään nimessä ei tarvitse jännittää sitä, menevätkö askeleet omalla kohdalla nappiin. Tapahtuman keskiössä on tanssimisen ilo, toteaa tapahtuman tuottaja Miira Holländer.

Tanssiharjoituksia ja valtiopäiväaiheisia luentoja

Oppilaat ja opettajat ovat alkuvuoden aikana harjoitelleet tansseja kouluissa. Opettajille suunnattujen tanssiharjoitusten lisäksi tukena on ollut Porvoon kansantanssijoiden kanssa tuotetut tanssivideot. Virittäytyäkseen tunnelmaan ovat koulut saaneet tilata maksuttomia valtiopäiväaiheisia luentoja Porvoon museolta.

-Grännäs skolanissa olemme harjoitelleet tansseja innokkaasti talvilomasta lähtien. Oppilaat ovat ottaneet kokemuksen iloisesti vastaan ja odottavat innokkaasti tanssiaispäivää. Tämä on hieno perinne kolmosluokkalaisille, ja se on säilyttämisen arvoinen perinne, sanoo Åsa Haglund Grännäs skolanista.

Tapahtuman tuottaa Porvoon kaupungin kulttuuripalvelut. Tanssiaisissa mukana myös Porvoon seudun musiikkiopisto, nuorisopalvelut, Porvoon museo ja Porvoon kansantanssijat. Tapahtumaa juontavat Jenny Törnroos ja Hannele Tenhovuori.

Paikan päällä ovat myös vt. kaupunginjohtaja Fredrick von Schoultz, joka pitää juhlapuheen sekä kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mikaela Nylander.

Lasten tanssisisiin ei ole yleisöpaikkoja.