Kokonniemen liikuntakeskus

Kokonniemen liikuntakeskus

Kokonniemi on upea alue keskellä Porvoota, ja sen urheiluhallit ja ulkoilumetsät ovat nykyisinkin suosittuja liikunta- ja ulkoilupaikkoja. Alueella on kuitenkin vielä paljon kehittämispotentiaalia sekä asukkaiden hyvinvoinnin että Porvoon kaupungin vetovoiman lisäämisen näkökulmasta

Kiinteistö- ja konseptikehityssuunnitelma 2020

Porvoon kaupunginhallitus päätti kesäkuussa 2019 käynnistää Kokonniemen liikuntakeskuksen kehittämisen ja varasi hankkeelle määrärahan. Samalla päätettiin hankkia ulkopuolinen kiinteistö- ja konseptikehittämisen osaaja kumppaniksi kartoittamaan urheilupuistoon kohdistuvat tarpeet, kuvaamaan alueen mahdollisuudet ja haasteet, laatimaan kiinteistö- ja konseptikehityssuunnitelman sekä tekemään tarvittavat taloudellisuustarkastelut.

Suunnittelutyö käsittelee pääasiassa Jääkiekkotien–Lapinniementien varsille sijoittuvaa liikuntapalvelujen keskittymää.

Työ edellyttää laajaa yhteistyötä, ja siihen osallistuu kaupungin asiantuntijoita niin konsernijohdosta, kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluista, liikuntapalveluista, toimitilajohdosta, kaupunkisuunnittelusta kuin kuntatekniikastakin. Hankkeessa on mukana ulkopuolinen kiinteistö- ja konseptikehittämisen asiantuntija, Realidea Oy ja Arkkitehdit Soini & Horto Oy.
Työn lähtökohdat

Kysely Kokonniemen liikuntakeskuksen kehittämiseksi

Kyselyllä toivottiin runsaita toiveita, ajatuksia ja kommentteja kehitystyön tueksi. Kysely on päättynyt. Kiitos vastauksista!

Kysymyksiä ja vastauksia

Täydennetään myöhemmin. Mahdolliset tiedustelut voi lähettää kaupunkisuunnitteluun kaavoittaja Pekka Mikkolalle, pekka.mikkola@porvoo.fi

Tiedotteet

8.4.2020 Kyselyt Kokonniemen liikuntakeskuksen kehittämiseksi

26.2.2020 Kokonniemen liikuntakeskuksen konseptikehitys käynnistyi

20.6.2019 Kokonniemeen monipuolinen ja vetovoimainen liikuntakeskus