Kulttuuri

Galleria Vanhassa Kappalaisentalossa Teija Lehto & Jaana Paulus

Galleria Vanhan Kappalaisentalon kesän näyttely esittelee kaksi puupiirrostekniikalla työskentelevää taiteilijaa. Teija Lehdon teokset ovat usein asetelmia. Hän tarkentaa katseensa yksityiskohtiin ja kuvaa teoksissaan arkisia näkymiä. Jaana Pauluksen teokset kuvaavat luontoa, joka on taustana erilaisille tapahtumille. Teoksissaan hänellä on usein kasviaiheiden lisäksi ihmis- tai eläin figuureita. Näyttelystä kertova video on nähtävissä Porvoon kaupungin YouTube-kanavalla Porvoo – Borgå. Näyttely on avoinna 16.6.-30.8.2020 ti-su klo 10-16, vapaa pääsy.

 Lue lisää


J. L. Runebergin koti 

Tule nauttimaan 1860-luvun kirjailijakodin tunnelmasta Suomen kansallisrunoilija Johan Ludvig Runebergin ja hänen vaimonsa Fredrikan alkuperäisessä kodissa.

Museo on avoinna kesällä 1.6.-16.8. joka päivä ma-su klo 10–16. Liput: 8/6 €, alle 18-vuotiaille vapaa pääsy. 

Lue lisää


Lasten valtiopäivätanssiaiset

Vuoden 2020 tanssiaiset järjestetään pe 30.10.2020 klo 12-14 Urheiluhallissa. Tapahtuma järjestetään luokille, joiden tanssiaiset alun perin oli tarkoitus järjestää maaliskuussa 2020. Koulujen tulee ilmoittautua tapahtumaan 15.9.2020 mennessä.

Keväällä 2021 tanssiaiset järjestetään jälleen tuttuun tapaan ajankohtaisen lukuvuoden 3. luokille ja 3.-4. yhdysluokille.

Lasten tanssiaiset


Kurkista J. L. Runebergin kodin arjen askareisiin 1800-luvulla

Lapsiperheet ja päiväkotiryhmät pääsevät seuraamaan videolta 1800-luvun arkea, kun Fredrika Runeberg ja perheen piika Marii joutuvat yllättävien tilanteiden eteen.

Noin viiden minuutin pituiset kaksi videota on kuvattu toukokuun aikana J. L. Runebergin kodissa. Tuotanto on osa Porvoon kaupungin varhaiskasvatukselle tarjoamaa Mini-Kultis-kulttuurikasvatusta sekä Runebergin kodin kaikille avointa Leiki ja Opi -ohjelmaa.

Videot ovat nähtävissä Porvoon kaupungin YouTube-kanavalla Porvoo – Borgå.

Runebergin kotona

Mini-Kultis


Ohjattua askartelua verkossa

Sarjassa Askarteluhetkiä ohjaaja Maria Kovanen näyttää miten hetkessä luodaan hienoja koristeita eri materiaaleista, joita löytyy kotoa. Sarja, joka koostuu kolmesta suomenkielisestä ja kolmesta ruotsinkielisestä videosta, on kuvattu Taidetehtaan Studiossa ja Galleria Vanha Kappalaisentalolla.

Kaikki videot ovat nähtävissä Porvoon kaupungin YouTube-kanavalla Porvoo – Borgå.

Askarteluhetkiä


Etämuseokokemus - Pilkahduksia Porvoon museon näyttelyistä

Porvoon museo on yhdessä Itäväylä-lehden kanssa tuottanut neljä opastusta. Videot tarjoavat välähdyksiä Holmin talosta ja Vanhasta raatihuoneesta.

Virtuaaliset opastukset