Kulttuuri

Runebergin koti ja Fredrikan puutarha

Koko kesän ajan voi tutustua kansallisrunoilijan kotiin opastetulla kierroksella. Opastuksia järjestetään 31.8. saakka päivittäin klo 11 ja 14 suomeksi sekä klo 13 ruotsiksi. Opastuksella kuulee Runebergien elämästä talossa, joka on edelleen 1860-luvun asussa. Mukaan pääsee sisäänpääsyn hinnalla.

Kesällä myös Fredrikan puutarha on päivittäin avoinna klo 10-16. Puutarha on huolella entistetty alkuperäiseen loistoonsa, ja sinne on maksuton sisäänpääsy. Puutarhaopastuksia järjestetään 29.8. saakka parillisten viikkojen sunnuntaisin suomeksi klo 12 ja ruotsiksi klo 14.

Lue lisää


Solmutyöpajat 24.7.-7.8.

Tule kokeilemaan, miten narusta sidotaan perinteinen apinannyrkkisolmu. Solmutyöpajat heinä-elokuussa Porvoossa ja Loviisassa. Työpajassa valmistetaan artenomi Maija Michelssonin opastuksella apinannyrkkisolmusta avaimenperä. Työpaja sopii kaikille ja osallistuminen on maksutonta. 

Lue lisää


Porvoon Triennaali täyttää Porvoon väreillä

Porvoon Triennaali on kolmen vuoden välein järjestettävä taidenäyttely ja kuvataiteen kaupunkifestivaali, joka järjestetään tänä kesänä toista kertaa, 1.kesäkuuta – 29. elokuuta 2021. Taidenäyttelyt sijoittuvat eri puolille kaupungin keskustaa. Ne kokoavat yhteen ison joukon kotimaisia ja pohjoismaisia kuvataiteen huippunimiä. Mukana on yli 20 taiteilijaa, kolme taiteilijaparia ja kaksi taiteilijatyöryhmää. Vuonna 2021 taide valtaa kaupunkitilan teemalla Väri on yhteinen asia. Triennaalin taiteellisena johtajana toimii kuvataiteilija Petri Hytönen ja konsultoivana kuraattorina kuvataiteilija Stig Baumgartner.

Porvoon Triennaali


Musiikkia nähdään ja kuullaan Porvoossa heinäkuussa

Kesämusiikkia Porvoossa tuo elävän musiikin kaupungin katukuvaan 5.7.–30.7. välisenä aikana. Projektin tarkoitus on tukea nuoria paikallisia soittajia ja täyttää Porvoon äänimaailmaa ja katukuvaa elävällä musiikilla. Mukaan valittiin neljä lahjakasta nuorta soittajaa. Esiintymisille ei ole määritelty tiettyä kellonaikaa ja paikkaa, vaan muusikot kiertävät vapaasti kaupungin keskustassa arkipäivinä maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 12–16.

Lue lisää


Taidetta ja vihersuunnittelua yhdistävä installaatio Taidetehtaalla kesän aikana

Nina Backmanin suunnittelema Minimetsä on uniikki taideteos, joka auttaa luonnon monimuotoisuuden säilymisessä. Minimetsä teos kuuluu osana Miljoonan puun talkoiden kokonaisuutta ja teokseen voi käydä tutustumassa Aleksanterinaukiolla 2.7 – 7.9.2021 välisenä aikana.

Lue lisää


Jokirannan taidesuunnitelma: Avoin portfoliohaku taiteilijoille

Länsirannan alueelle on laadittu taideohjelma vuonna 2014, jonka tavoitteena on tuoda taide osaksi kaupunkirakentamista. Taideohjelmassa tuodaan esille mahdollisia taiteen paikkoja sekä nimetään kärkihankkeet eli ne paikat, joihin taidetta erityisesti halutaan sijoittaa Länsirannan alueella. Jokiranta on yksi taideohjelmassa esille nostetuista kärkihankkeista. 

Teoksen toteutuksesta Jokirannalle kiinnostuneet taiteilijat voivat 6.8.2021 klo 16 mennessä osallistua avoimeen portfoliohakuun. Portfolioiden perusteella valitaan taiteilijat (3kpl) rinnakkaiseen luonnostilaukseen. Rinnakkaisen luonnostilauksen luonnostyöhön on varattu aikaa 09 – 12/2021 ja teoksen toteutukseen on arvioitu alkavan tammikuussa 2022. Tavoitteena on, että teos on valmis kesällä 2022. 

Sekä portfoliohaku että rinnakkainen luonnostilaus toteutetaan noudattaen Suomen Taiteilijaseuran ohjeistusta, yhteistyössä Frei Zimmerin kanssa. 

Lue lisää


Luova toimija, ilmoittaudu Kulttuuri kylässä -toimintaan

Kulttuuri kylässä -kehittämistehtävä tuo kulttuuria ja taidetta itäisen Uudenmaan alueen kylien asukkaille. Ilmoittautumislomakkeella alueella asuvat taiteilijat ja luovien alojen ammattilaiset voivat tarjota ohjelmasisältöjä järjestettäväksi itäisen Uudenmaan kylissä. Haku on nyt avoinna.

Kulttuuri kylässä -ilmoittautumislomake


Kulttuurista voi nauttia myös etänä monipuolisesti

 Tarjontaa on laajasti ja uusia tuotantoja julkaistaan jatkuvasti. Digitaaliset kulttuuripalvelut -sivustolta löytyy erilaisia konsertteja, satutunteja, askartelupajoja ja vaikkapa taiteilijahaastatteluita. 

Digitaaliset kulttuuripalvelut 

Voit ehkäistä koronavirustartuntaa ja sen leviämistä noudattamalla turvaohjeita 

Kaikki kaupungin koronaan liittyvät suositukset ja rajoitukset löydät täältä:
Suositukset ja rajoitukset


Seuraa kulttuuripalveluja Instagramissa @kulttuuriporvoo_kulturborga