Kulttuuri

Katso video - Frida Hultcrantz esittelee näyttelynsä Infiltration

Galleria Vanhassa Kappalaisentalossa on nähtävillä 4.-27. syyskuuta taidemaalari Frida Hultcrantzin näyttely Infiltration. Hultcrantz käsittelee maalauksissaan ulkopuolisuutta ja yksinäisyyttä, epävarmuutta ja turvattomuuden tunnetta. Hultcrantz maalaa öljyllä pleksilasiin ja häntä kiehtoo materiaalin läpinäkyvyys. Katso video


Porvoon kaupungin kulttuuriohjelma 2030 - tule mukaan työpajoihin 22.9. tai 23.9.

Kulttuuriohjelma määrittelee kaupungin kulttuuritoiminnan tavoitteet, päämäärät ja vision vuoteen 2030. Ehdit vielä mukaan kulttuuriohjelman verkkotyöpajoihin 22.9. tai 23.9. Ilmoittaudu mukaan su 20.9. mennessä.

Ohjelmassa paneelikeskustelu, asiantuntijapuheenvuoroja, luovaa yhteiskehittämistä ja musiikkia. Sarjakuvataiteilija Kaisa Lekan livenä luomat kuvat kiteyttävät työpajassa käytyjä keskusteluja. Tule rohkeasti mukaan!
 Ilmoittaudu mukaan su 20.9. mennessä


Ilmestyksiä turvavälin takaa - nykytaidetta J. L. Runebergin kodissa

Porvoon Triennaali-yhdistyksen näyttely 20.8-22.11.2020 J. L. Runebergin kodissa.

Porvoon Triennaalin taiteellinen johtaja ja kuvataiteilija Petri Hytönen on kutsunut ryhmän nykytaiteilijoita tuomaan esille kevään 2020 aikana tehtyjä teoksia. Ne ovat syntyneet aikana, jolloin meidän piti välttää toistemme tapaamisia ja vetäytyä koteihimme. Näyttely heijastaa kevään tuntemuksia erilaisten taiteilijoiden voimin.

Mukana näyttelyssä ovat taiteilijat Päivi Häkkinen, John Rasimus, Kalle Turakka Purhonen ja Petri Hytönen. Tervetuloa!


Kurkista J. L. Runebergin kodin arjen askareisiin 1800-luvulla

Lapsiperheet ja päiväkotiryhmät pääsevät seuraamaan videolta 1800-luvun arkea, kun Fredrika Runeberg ja perheen piika Marii joutuvat yllättävien tilanteiden eteen.

Noin viiden minuutin pituiset kaksi videota on kuvattu toukokuun aikana J. L. Runebergin kodissa. Tuotanto on osa Porvoon kaupungin varhaiskasvatukselle tarjoamaa Mini-Kultis-kulttuurikasvatusta sekä Runebergin kodin kaikille avointa Leiki ja Opi -ohjelmaa.

Videot ovat nähtävissä Porvoon kaupungin YouTube-kanavalla Porvoo – Borgå.

Runebergin kotona

Mini-Kultis