Kulttuuri

Maaliskuussa voi hakea kulttuuriavustuksia

Porvoon kaupunki myöntää yhdistyksille, järjestöille, yhteisöille ja yksityishenkilöille avustuksia erilaisiin tarkoituksiin. Avustusten hakuaika alkaa maanantaina 1. maaliskuuta ja päättyy keskiviikkona 31.3.2021 klo 15.00.

Kulttuuripalveluiden ajankohtaisia avustuksia ovat Hopea-Untracht-rahaston apuraha, kulttuuritoiminnan kohdeavustus, taiteilija-apuraha ja korona-avustus.

Korona-avustusta voidaan myöntää harkinnanvaraisena avustuksena porvoolaiselle oikeuskelpoiselle, yleishyödylliselle kulttuurijärjestölle sekä taiteen perusopetuksen toimijalle. Edellytyksenä on, että toiminta on vakiintunutta, säännöllistä ja merkityksellistä toimijan edustamalla alalla Porvoossa, ja toiminta on ollut vakavaraista ennen vuotta 2020.

Lue lisää


Nuorten kesätyöpaikat kulttuuripalveluissa

Oletko syntynyt 1.1.1998 – 31.12.2005, etkä ole aikaisemmin ollut Porvoon kaupungilla kesätöissä? Hae meille kesätöihin. Haemme kesätyöntekijöitä Porvoon Taidehalliin, Galleria Vanha Kappalaisentaloon ja Runebergin kotiin.

Työtehtävät:

  • näyttelyn asiakaspalvelu-, valvonta- ja muut tehtävät
  • lasten työpajatoiminnan ohjaus
  • ajankohta on kesä-elokuu
  • rohkenet puhua suomea, ruotsia ja englantia asiakkaiden kanssa

Hakuaika on päättyy 8.3.2021 klo 14.

Hae työpaikkaa

Lisätietoa


Pilipalistit-ryhmän valotaidetta Gammelbackassa ja Palomäen palvelukodilla

Porvoolaisen taiteilijakolmikon muodostama Pilipalistit-ryhmä on toteuttanut valotaideteokset Gammelbackan monitoimitalolle ja Palomäen palvelutalon sisäpihalle. Pilipalistit-ryhmään kuuluvat taiteilijat Petri Hytönen, Kalle Turakka Purhonen ja Sampsa Indrén. Teokset ovat nähtävillä koko talven ajan. Palomäen palvelukodin valoteos on kaikkien kaupunkilaisten nähtävillä Porvoon Valot -tapahtuman aikana 12.–14. helmikuuta, jolloin sisäänkäynti pihalle pidetään avoimena (Adlercreutzinkatu 27, Porvoo). Muina aikoina teos on esillä palvelutalon asukkaille, heidän vierailleen sekä työntekijöille.

Gammelbackan valoteos
Palomäen palvelutalon valoteos


Koronarajoituksia 30.11.2020–28.3.2021

Kaupungin kulttuuri- ja näyttelytilat sekä museot ovat kiinni 30.11.–28.3.2021. Kaupungin ylläpitämistä tiloista suljettuina ovat Taidehalli, Galleria Vanha Kappalaisentalo ja J. L. Runebergin koti. Lisäksi Walter Runebergin veistoskokoelma on talvisin suljettu.

Myös Porvoon museon ylläpitämät museot Holmin talo ja Vanha raatihuone sekä Taidetehtaan ja kulttuuritalo Grandin kulttuurisalit on suljettu.

Kulttuuritapahtumat ja työpajatoiminta on peruttu 28.3.2021. asti.

Kulttuurista voi nauttia myös etänä monipuolisesti. Tarjontaa on laajasti ja uusia tuotantoja julkaistaan jatkuvasti. Digitaaliset kulttuuripalvelut -sivustolta löytyy erilaisia konsertteja, satutunteja, askartelupajoja ja vaikkapa taiteilijahaastatteluita. 

Digitaaliset kulttuuripalvelut 

Kaikki kaupungin koronaan liittyvät suositukset ja rajoitukset löydät täältä:
Suositukset ja rajoitukset


Tutustu kaupungin digitaalisen kulttuuritarjontaan

Digitaalisiin kulttuuripalveluihin


Seuraa kulttuuripalveluja Instagramissa @kulttuuriporvoo_kulturborga