Siirry sisältöön

Taiteilijaresidenssi

Taidetehtaalla sijaitsevassa residenssissä vierailee vuosittain kymmeniä ammattitaiteilijoita sekä Suomesta että ulkomailta. Vierailuja järjestetään avoimen haun kautta ja yhteistyössä eri järjestöjen kanssa. Toimintaa ylläpitää kaupungin kulttuuripalvelut.

Taiteilijaresidenssi sijaitsee Taidetehtaalla Porvoonjoen länsirannalla. Talossa työskentelee n. 20 taiteilijaa ja luovan alan edustajaa. Siellä sijaitsevat myös Porvoon Taidehalli, taidelainaamo, taide- ja musiikin opetusluokat, isot tapahtumasalit, elokuvateatteri ja ravintolat.

Taidetehtaan residenssi on erinomainen residenssikohde taiteilijalle, joka haluat työskennellä ja asua urbaanissa ympäristössä.

Residenssiin on avoin haku (open call) vuosittain helmikuussa. Seuraava haku alkaa 1.2.2024.

Residenssiin kuuluvat tilat

Residenssiin kuuluu 56m2 asunto ja 31 m2 työhuone.

Asuntoon kuuluu makuuhuone, pieni avokeittiö, olohuone ja kylpyhuone. Residenssi sopii yhdelle henkilölle tai pariskunnalle. Asunnossa on parisänky (160 cm leveä).

Asunnossa on käytössä uuni, hella, mikro, jääkaappi, pakastin, tiskikone, pesukone ja kuivausrumpu. Työhuoneesta löytyy vesipiste ja työpöytä. Taiteilija vastaa itse materiaaleista ja tarvikkeista.

Taidetehtaalta löytyy WiFi.

Asunto on jaettuna kahteen kerrokseen eikä valitettavasti ole esteetön.

Residenssijakso

Residenssijakson pituus on 1-3 kuukautta. Työskentelyjakson pituudesta sovitaan taiteilijan jättämän taiteellisen suunnitelman pohjalta.

Vuokra

Residenssin vuokra on 400€/kuukausi. Yli kuukauden kestävään vierailuun taiteilija voi hakea vuokratukea Taidetehtaan Säätiöltä.

Yhteistyökumppanit

Kulttuuripalvelut tekee yhteistyötä eri järjestöjen ja yhdistysten kanssa residenssitoiminnan ympärillä. Näitä ovat muun muassa Pro Artibus, Artist at Risk, Porvoon Triennaaliyhdistys ja Suomen Pohjoismainen taideliitto ry.

Hyvä tietää

  • Residenssi sopii 1-2 henkilölle
  • Taiteilija vastaa itse matkajärjestelyistä- ja tiedostoista
  • Taiteilija vastaa asunnon ja työhuoneen siivouksesta
  • Lemmikit eivät ole sallittuja. Haluamme pitää residenssin allergiaystävällisenä.
  • Kaupunki ei tarjoa tuotannollista tukea residenssijakson projekteille
  • Meillä ei ole henkilökuntaa paikalla 24/7

Hae residenssiaikaa vuodelle 2025

Residenssihaku on voimassa 1.2.-15.3.2024.
Hakemukseen tulee hakemuslomakkeen lisäksi liittää cv sekä residenssisuunitelma. Yhdistä hakemus, residenssisuunitelma ja cv yhdeksi pdf tiedostoksi.
Hakemuslomakkeen löydätte täältä.

Hakemus tulee lähettää osoitteeseen taidehalli@porvoo.fi

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi?

Henrik Lindqvist

Näyttelykoordinaattori