Sinua saattaa kiinnostaa myös

Taidetehtaan taiteilijaresidenssi

Taiteilijaresidenssi sijaitsee Porvoonjoen länsirannalla kulttuuri- ja kongressitalo Taidetehtaassa. Talossa työskentelee n. 20 taiteilijaa ja luovan toimialan edustajaa.

Residenssiin kuuluu työskentelytila ja asunto. Asunto (avokeittiö, makuuhuone, wc/suihku) on 56 m2 ja korkea työskentelytila on 31 m². Korvaus on 50 euroa viikko, 200 euroa kuukausi. Vuokraan sisältyy liinavaatteet ja pyyhkeet.
Asunto soveltuu yhdelle henkilölle tai pariskunnalle. Eläimet eivät ole sallittuja.

Työskentelyjakson pituus on sovittavissa residenssiajan taiteellisen suunnitelman puitteissa. Oleskelujakson pituus voi olla 1–6 kuukautta. Myös lyhyemmät vierailutoiveet huomioidaan.

Syksyllä 2018 avattu residenssi on Porvoon kaupungin kulttuuripalveluiden ylläpitämä. Taidetehtaan säätiö tukee toimintaa ja myöntää residenssiavustuksia.

Haku

Residenssiin on jatkuva haku. Hakijana voivat olla eri taiteen- ja kulttuurialojen kuten myös luovan toimialan edustajat. Residenssitoiminnan tavoitteena on vahvistaa olemassa olevia kansallisia ja kansainvälisiä verkostoja sekä luoda uusia yhteyksiä ja yhteisöllisiä projekteja, joista paikalliset taide- ja kulttuuritoimijat ja asukkaat hyötyvät.
Vapaamuotoisesta hakemuksesta tulee käydä ilmi toivottava työskentelyjakson pituus, toimiala ja työsuunnitelma sekä yhteystiedot. Hakemukseen liitetään materiaalia hakijan tuotannosta.

Hakemukset lähetetään kulttuuripalveluille: taidehalli@porvoo.fi.

Valinta

Kulttuuripalvelut valitsee residenssitaiteilijat hakemusten perusteella.

Lisätietoja antaa kulttuuripalveluiden päällikkö Susann Hartman, puh. 040 550 4527, susann.hartman@porvoo.fi ja näyttelykoordinaattori Henrik Lindqvist, puh. 040 489 1610, henrik.lindqvist@porvoo.fi.

Residenssin pohjapiirros

Läntinen Aleksanterinkatu 1 06100 Porvoo