Siirry sisältöön

Kaupungin näyttelytiloja voi hakea huhtikuun ajan

Porvoon Taidehallin ja Galleria Vanha Kappalaisentalon näyttelyaikoja vuodelle 2025–2026 voivat hakea yksittäiset taiteilijat ja taiteilijaryhmät 2.–30. huhtikuuta 2024.

Galleria Vanha Kappalaisentalo.

Molemmat tilat sopivat erilaisen taiteen esittelyyn. Samassa yhteydessä voi myös erikseen hakea näyttelyaikaa Porvoon Taidehallin yhteydessä toimivaan Kulma Galleriaan. Toiminnasta vastaa Porvoon kaupungin kulttuuripalvelut.

Kulttuurihyvinvointia tukeva näyttelytoiminta palvelutaloissa ja -kodeissa saa jatkoa myös ensi vuonna. Toiminnasta kiinnostuneita taiteilijoita kehotetaan jättämään hakemuksensa. Palvelutaloissa käytössä olevat tilat sopivat pienimuotoisten, seinälle ripustettavien teosten näyttelyille. Näyttelyaika on kolme kuukautta. Taiteilijalle maksetaan näyttelyn ripustuksesta 250 euron palkkio.
Hakemukset tulee lähettää 30. huhtikuuta mennessä sähköpostitse: taidehalli@porvoo.fi.
Hakemus tehdään erillisellä lomakkeella.

Hakemukseen tulee liittää:

  • Näyttelysuunnitelma, josta käy ilmi tilan käyttö, mahdollinen näyttelyn teema ja esille tulevat teokset. Jos teokset eivät ole valmiina, työsuunnitelma riittää.
  • Taiteilijan tai taiteilijaryhmän ansioluettelo(t).
  • Portfolio tai kuvia max 5 kpl.


Valinnat tekee näyttelytoimikunta hakemusten perusteella. Toimikuntaan kuuluu kolme nykytaiteen ammattilaista sekä kulttuuripalveluiden edustajat. Valinnasta ei voi valittaa.


Porvoon Taidehalli

Näyttelytila pinta-alaltaan 164 m2 sijaitsee Taidetehtaan toisessa kerroksessa. Tilassa toimii myös taidelainaamo Konsta, Yrjö A. Jäntin taidekokoelma ja mediataiteen näyttelytila Fikka. Näyttelyaika on kuusi viikkoa (sisältäen rakennusviikon), vuokraa ei peritä. Näyttelytilassa on valvonta. Taidehalli ei peri myyntiprovisiota.


Galleria Vanha Kappalaisentalo

Kappalaisentalo sijaitsee keskeisellä paikalla Vanhassa Porvoossa Raatihuoneentorin laidalla. Gallerian pinta-ala on 100 m2 ja se jakautuu neljään valoisaan huoneeseen. Näyttelyaika on kuusi viikkoa (sisältäen rakennusviikon), vuokraa ei peritä. Näyttelytilassa on valvonta. Galleria ei peri myyntiprovisiota.


Kulma Galleria

Kulma Galleria sijaitsee Taidetehtaan ylälämpiössä Porvoon Taidehallin ulkopuolella. Tilassa on käytössä kolme ripustuspintaa. Lattiatilaa on käytettävissä 1 m seinästä ulos. Näyttelyaika on kuusi viikkoa, vuokraa ei peritä. Galleria ei peri myyntiprovisiota.


Porvoon palvelutalot

Taidenäyttelytoimintaa järjestetään Porvoossa neljässä palvelutalossa ja -kodissa sekä yhdessä palvelukeskuksessa. Tilat sijaitsevat eri puolilla kaupunkia: Palomäen palvelutalo, Johanna-koti, Pääskypellon palvelukoti, Toukovuoren palvelukoti ja Omenamäen palvelukeskus. Näyttelytilat sijaitsevat talojen käytävätiloissa ja kohderyhmänä ovat palvelutaloissa asuvat ikäihmiset, heidän läheiset sekä henkilökunta. Näyttelyaika on kolme kuukautta ja taiteilijalle maksetaan 250 euron ripustuspalkkio. Näyttelystä ei peritä myyntiprovisiota.