Siirry sisältöön

Meritulliin ja Kevätlaaksonrinteeseen suunnitellaan uutta rakentamista ja palveluita – uusi tekonurmikenttä ja palveluasuminen mukana luonnoksissa

Porvoon kaupunkisuunnittelu on tutkinut mahdollisuuksia kehittää Meritullin ja Kevätlaaksonrinteen alueiden maankäyttöä. Molemmille suunnittelualueille on nyt nähtäville tulevissa asemakaavaluonnoksissa esitetty sekä uutta asuin- että palvelurakentamista. Luonnokset ovat nähtävillä huhti-toukokuussa.


Meritullin asemakaavaluonnos on edistynyt – nähtäville tuodaan kolme uutta toteutusvaihtoehtoa

Porvoon keskusta-alueella, Suistohallin läheisyydessä uusi Meritullin asemakaavaluonnos mahdollistaa alueella uutta asumista, uuden päiväkodin sekä uuden tekonurmikentän. Suunnittelualue rajautuu Meritullinkatuun, Pellingintiehen, Rantakatuun sekä Tapulikatuun ja se käsittää viheralueita, katuja sekä Suistohallin korttelin 180.

– Asemakaavahankkeen taustalla on se, että Porvoon kaupunki on luopumassa Suistohallin varikosta ja vapautuva alue kannattaa ottaa tehokkaampaan käyttöön. Meritulliin on suunnitteilla viihtyisä ja vehreä asuinalue, joka tarjoaa myös hyvät julkiset palvelut sekä uusille että vanhoille alueen asukkaille. Meritullin kaava-alueelle on suunnitteilla sekä uusi päiväkoti että tekonurmikenttä. Nämä molemmat ovat kaivattuja parannuksia itäisen keskusta-alueen palvelurakenteeseen, kertoo asemakaavapäällikkö Emilia Saatsi Porvoon kaupunkisuunnittelusta.

Meritullin asemakaavamuutosluonnoksesta on laadittu kolme vaihtoehtoa. Nämä sekä muu valmisteluun liittyvä materiaali ovat nähtävillä 24.4.-30.5.2024 kaupungin verkkosivuilla sekä palvelupiste Kompassissa. Meritullin verkkosivuilla julkaistaan myös luonnosvaihtoehtoja käsittelevä asukaskysely, johon on mahdollista vastata myös Kompassissa. Lisäksi kiinnostuneet voivat osallistua Meritullissa järjestettävään kaavakävelyyn, joka pidetään maanantaina 20.5.2024 klo 17.30–18.30. Kävelylle lähdetään Suistohallin pohjoispäästä (Meritullinkatu 3).

Kevätlaaksonrinteeseen suunnitellaan uutta asuinrakentamista – myös palveluasumiselle on varattu tilaa

Kevätlaakson alueen kehitys jatkuu yleiskaavan mukaisesti, kun Porvoon kaupunkisuunnittelu tuo nähtäville Kevätlaaksonrinteen asemakaavaluonnoksen. Tässä asemakaavaluonnoksessa mahdollistetaan pienkerrostalojen, rivi- ja paritalojen sekä omakotitalojen sovittaminen olemassa olevan rakenteen joukkoon.

– Kevätlaaksonrinteen uusi asemakaava mahdollistaa monipuolisen asuinrakentamisen lisäksi vanhusten palveluasumisen sekä kehitysvammaisten asuin- ja työtilojen sijoittumisen Kevätlaaksonrinteen alueelle. Kaavoituksessa on huomioitu tarkasti myös olemassa olevien omakotitalojen tarpeet. Lisäksi kaavaluonnoksessa on panostettu metsä- ja viheralueiden jatkuvuuteen, kuvailee kaavoittaja Anne Rihtniemi-Rauh.

Kevätlaaksonrinteen asemakaavaluonnos ja muu siihen liittyvä materiaali pidetään nähtävillä 24.4.-30.5.2024. Näihin aineistoihin voi tutustua kaupungin verkkosivuilla tai palvelupiste Kompassissa.