Siirry sisältöön

Porvoon kaupungin kesä- ja kausityöhaku on käynnissä

Kaupunki tarjoaa tänäkin vuonna noin 150 kesätyöpaikkaa erilaisiin tehtäviin. Tarvetta on kesätyöntekijöille, vuosilomasijaisille, kausityöntekijöille ja nuorille kesäharjoittelijoille.

Ihmisiä työssä.

Avoinna olevat kesätyöpaikat löytyvät kaupungin verkkosivuilta osoitteesta Kesätyö – Porvoo.
Hakemukset lähetetään ilmoituksissa olevan Hae työpaikkaa -linkin kautta. Hakuajat vaihtelevat ja tieto hakuajan päättymisestä löytyy ilmoituksesta. Ilmoituksesta löytyy myös lisätietojenantajien yhteystiedot.

Ensimmäinen kesätyö nuorelle Porvoon kaupungilla

Kesätyöllistämisen avulla Porvoon kaupunki tarjoaa nuorille mahdollisuuden tutustua työelämään ja sen toimintatapoihin. Samalla nuoret voivat tutustua kunta-alan työtehtäviin ja kaupunkiin työnantajana.
Kaupunki tarjoaa tänäkin vuonna noin 120 kesätyöpaikkaa 15–23-vuotiaille nuorille, jotka ovat
syntyneet 1.1.2001–31.12.2008 välisenä aikana. Nuoria työntekijöitä palkataan avustaviin tehtäviin ensimmäiseen kesätyöhön Porvoon kaupungilla. Nämä nuorten kesätyöpaikat ovat haussa 25.1.–28.2.2024.
Myös nuorten kesätyöt löytyvät kaupungin verkkosivuilta . Varsinkin kaupunki-infrassa tai asiakaspalvelutehtävissä esim. näyttelynvalvojana ja siivous- ja astiahuoltotehtävissä on hyvät mahdollisuudet saada ensimmäinen kesätyö. Viheralueilla, lastenhoidossa ja liikuntapaikoilla on paljon hakijoita ja kova kilpailu työpaikoista.

Osassa tehtävistä työsuhde kestää neljä viikkoa ja työaika on 30 tuntia viikossa, osassa tehtävistä työsuhde kestää kolme viikkoa ja työaika on 38,25 tuntia viikossa. Palkka on noin 1100 euroa.
Nuorten kesätyöt on tarkoitettu niille, jotka eivät ole aiemmin olleet työsuhteessa kaupunkiin.
TET-harjoittelu ei ole este palkkaamiselle.

Vuosilomasijaisia haetaan

Porvoon kaupungille haetaan parhaillaan myös vuosilomansijaisia. Vuosilomasijaisia ja kausityöntekijöitä tarvitaan kulttuuripalveluihin, matkailuneuvontaan, viheralueille ja kunnossapitotehtäviin. Vuosilomasijaisilta ja kausityöntekijöiltä toivotaan alan opintoja ja työkokemusta, pääsääntöisesti 18 vuoden ikää sekä positiivista ja reipasta asennetta.

Kesätyöseteleillä kesätyöhön

Yksi vaihtoehto kesätyöllistymiseen on saada kesätyösetelillä tuettu työpaikka. Kesätyöseteli on kaupungin tuki paikallisille yrityksille ja yhdistyksille vuosina 2006–2008 syntyneen porvoolaisen nuoren kesätyöllistämiseen. Kesätyösetelipaikkojen työsuhteen vähimmäispituus on kaksi viikkoa ja minimipalkka 450 euroa. Kesätyöseteleitä on jaossa 150 ja niiden varausaika alkaa 8. helmikuuta. Samana kesänä kaupungin kesätyöntekijäksi palkattua nuorta ei voi palkata kesätyösetelillä töihin.

Lisätietoa, varauslomake sekä tiedot avoimista kesätyösetelityöpaikoista löytyvät osoitteesta: https://www.porvoo.fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/nuorten-porvoo/ohjaamo/kesatyoseteli/. Kesätyösetelistä voi kysyä myös nuorten palvelupiste Ohjaamosta.

Ohjaamosta apua kesätyön hakemiseen

Porvoon Ohjaamo auttaa ja ohjaa tänäkin vuonna kesätöihin liittyvissä asioissa. Ohjaamosta saa apua esimerkiksi ansioluettelon tekemiseen, työhakemuksen kirjoittamiseen tai kesätyöpaikkojen etsimiseen. Ohjaamo käy työntekijän kanssa läpi myös oikeudet työntekijänä.
Ohjaamo järjestää maaliskuussa myös lukuisia koulutuksia muun muassa hygienia- ja anniskelupassikoulutuksia. Päivämääristä ja ilmoittautumisajankohdista ilmoitetaan esimerkiksi kaupungin verkkosivuilla. Tervetuloa Ohjaamoon ilman ajanvarausta ma-to klo 13–16 ja muina aikoina ajanvarauksella.
Porvoon kaupunki on myös mukana itäisen Uudenmaan suurimmassa rekrytointitapahtumassa Duunitehtaalla tiistaina 30.1.2024 kello 10–15. Tapahtuma on ilmainen ja se järjestetään Taidetehtaalla. Toivotamme kaikki työnhakijat tervetulleeksi tutustumaan Ohjaamoon ja Porvoon kaupungin osastoon sekä osallistumaan yhteistaideteoksen tekemiseen.