Siirry sisältöön

Vapaat tontit kartalla

Vapaat omakotitontit vihreällä, varatut tontit keltaisella. Hinnat ja muita tietoja saat klikkaamalla tonttia.

Haikkoonlammen asuinalue

Haikkoonlammen asuinalue rakentuu rinteeseen Haikkoonmetsän itäreunaan. Alue on jatkoa pääosin 2010-luvulla rakennetulle Lasaretin pientaloalueelle. Vieressä oleva metsä tarjoaa hyvät ulkoilumahdollisuudet. Siellä on mm. valaistu kuntorata, komeita harjanteita ja pieni lampi.

Haikkoonlammen alueen rakennukset on osoitettu kaksikerroksisiksi merkinnällä 2/3rII, mikä rinnetonteilla edellyttää rakennusten sovittamista maastoon. Tasaisemmilla paikoilla rakennus voi olla kaksikerroksinen.

Alueen tonttien koko vaihtelee välillä 742 m² – 1216 m². Tontit olivat ensimmäisen kerran myynnissä syksyllä 2021.

Liikenneyhteydet

Alue sijaitsee noin 6 km Porvoon keskustasta lounaaseen. Matkan voi kulkea esimerkiksi polkupyörällä erilaisia kevyenliikenteenväyliä pitkin. Julkinen liikenne kulkee vähän matkan päässä olevaa Haikkoontietä pitkin. Moottoritien liittymään on matkaa noin 7 km.

Lähipalvelut

Julkiset lähipalvelut sijaitsevat Gammelbackassa, Tolkkisissa ja Haikkoossa. Lähikouluina palvelevat noin 3 kilometrin päässä olevat Tolkkisten koulu, Eklöfska skolan ja Hamarin koulu. Lähimmät päiväkodit ovat Ylä-Haikkoon päiväkoti (noin 1,5 km) ja Haikkoontörmän päiväkoti (noin 2,5 km). Haikon kartanon kylpylä- ja hotellipalvelut ovat noin puolen kilometrin päässä.

Asemakaava ja rakennustapaohjeet

Maaperä

Osalla alueen tonteista on savea. Talon perustaminen saattaa edellyttää paaluttamista. Savipohjaisten tonttien erityisolosuhteista on lisätietoja sivulla Hyvä tietää ennen tontin hakemista.

Kartta tonteista

Kiinteistökohtainen pumppaamo

Kortteleiden 3559 ja 3603 tonteilla kiinteistön liittäminen viemäriin edellyttää rakennuksen suunnittelusta riippuen kiinteistökohtaisen pumppaamon.

Muuta

Alue on rinteessä. Osaa tonteista on tarve nostaa kadun puoleisesta reunasta ja osaa laskea kadun tasoon. Haikkoonlammentörmä-kadulle on tehty pohja-asfaltti. Katu tulee lopulliseen korkoonsa vasta myöhemmin, kun siihen laitetaan viimeinen asfalttikerros. Tontin saajien pitää kysyä kuntatekniikalta sopivaa korkotasoa sähköisen asiointipalvelun kautta.

Haikkoonlammentörmä

Ilmakuva rakenteilla olevasta Haikkoonlammen pientaloalueesta ja ympäröivää maisemaa.