Siirry sisältöön

Vapaat tontit kartalla

Vapaat omakotitontit vihreällä, varatut tontit keltaisella. Hinnan ja muita tietoja saat klikkaamalla tonttia.

Omenatarha

Omenatarha on pääosin 2010-luvulla rakentunut pientalovaltainen alue. Alueen keskelle on jäänyt tyhjäksi yksi omakotitontti, Åkeröntie 11. Tontin koko on 1005 m². Tontille voi rakentaa enintään 270 k-m² kokoisen, puolitoista- tai kaksikerroksisen omakoti- tai paritalon ja enintään 40 k-m² kokoisen talousrakennuksen.

Tontti sijaitsee savialueella. Tutustu maaperäkohdassa olevaan perustamistapalausuntoon ja alueelliseen rakennettavuusselvitykseen ennen tontin hakemista.

Lähipalvelut

Omenatarhan asuinalueella sijaitsee päiväkoti, etäisyys noin 300 m tontista. Kouluun on matkaa noin 2 km. Koulun yhteydessä on kirjasto. Lähin ruokakauppa ja Brunbergin tehtaanmyymälä sijaitsevat noin 1,5 km etäisyydellä. Kevätkummun ostoskeskukseen on noin 2 km ja Porvoon keskustaan noin 3 km, eli kaikki sijaitsevat pyöräilyetäisyydellä. Silti maaseutu ja ulkoilualueet ovat lähellä.

Asemakaava ja rakennustapaohjeet

Tontin ostaja tai vuokralainen sitoutuu noudattamaan asemakaavaa ja rakennustapaohjeita, josta syystä niihin on syytä tutustua huolellisesti jo ennen tontin hakemista. Asemakaavassa kerrotaan, kuinka paljon rakennusoikeutta kullakin tontilla on. Omenatarhaan rakennettavien talojen sallittu kerrosluku kerrotaan rakennustapaohjeessa. Rakennustapaohjeissa annetaan lisäksi tarkempia ohjeita ja määräyksiä muun muassa rakennusten ulkonäöstä, värityksestä ja ulkopintojen materiaaleista sekä energiansäästömahdollisuuksista.

Maaperä

Åkeröntie 11 sijaitsee savialueella. Huomioithan perustamistapalausunnossa olevat asiat. Muun muassa sen, että talo tulee perustaa paaluperustuksena. Sekä sen, että tontin maaperä on löyhää savea, jonka vuoksi piha-alueelle tulee tehdä massastabilointi 3-4 metrin syvyyteen asti. Paaluperustuksen ja stabiloinnin lisäkustannukset kannattaa selvittää ennen tontin hakemista.

Tutustu myös Ramboll Finland Oy:n laatimaan alueelliseen rakennettavuusselvitykseen ennen kuin haet tätä tonttia.

Savipohjaisten tonttien erityisolosuhteista on tietoa myös sivulla Hyvä tietää ennen tontin hakemista.

Kartta tonteista

Muuta

Tontin hintaa on alennettu 10 % maaperästä johtuvista syistä.

Åkeröntie 11 rakennettavan talon pää- ja rakennesuunnittelijan pätevyydet tulee olla riittävät, koska tontin maaperä on vaativa. Tarkista rakennusvalvonnasta suunnittelijoiden pätevyysvaatimukset tässä kohteessa.

Tontin hakijan tulee olla yhteydessä rakennustarkastajaan ennen kuin tontti päätetään luovuttaa hakijalle.

Åkeröntie 11

Valokuva rakentamattomasta tontista osoitteessa Åkeröntie 11.