Siirry sisältöön

Tuen ilmastotekojen Porvoota

Porvoon kaupunki jakaa vuosittain Tuen Ilmastotekojen Porvoota -tunnustuksen. Tunnustuksen voi saada paikallinen yritys, yhteisö tai organisaatio omasta toiminnastaan ympäristön tai ilmaston hyväksi.

Vuoden 2021 tunnustuksen saaja

Vuonna 2021 Tuen Ilmastotekojen Porvoota tunnustuksen saa Sarwa Yoga Oy vastuullisesta joogatarvikkeiden tuotannostaan.

Sarwa Yoga on tehnyt tietoisen valinnan ja paljon työtä kestävän kehityksen ja eettisten arvojen edistämiseksi alalla, jolla kysyntä kasvaa koko ajan. Yrityksen kaikki tekstiilituotteet ovat kotimaisesti valmistettuja. Sarwa Yoga Oy:n liiketoiminta perustuu vastuullisuuteen ja edistää kestävää kehitystä, myös ilmastonäkökulmasta.

Markkinointivideo yrityksen omaan käyttöön

Tuen Ilmastotekojen Porvoota -tunnustuksen saajalle luovutetaan diplomi ympäristön ja ilmaston hyväksi tehdystä toiminnasta. Diplomin lisäksi yritys saa käyttöönsä markkinointivideon, joka tuotetaan yhteistyössä Porvoon kaupungin kanssa.

Ilmastoketun suosikki

Viime vuodesta poiketen kaupunki jakaa vuonna 2021 tunnustuksen yhteydessä myös erityismaininnan ”Ilmastoketun suosikki”. Ilmastokettu on kaupungin maskotti, jolle ympäristö- ja ilmastoasiat ovat tärkeitä.

Erityismaininnan saa Porvoon Palstaviljelijät ry luonnonläheisestä toiminnastaan, jossa palstaviljelyn lisäksi pidetään huolta ympäristöstä ja sen monimuotoisuudesta. Palstaviljelijöiden toiminnassa korostuu yhteisöllisyys, joka sopii kaikenikäisille.

Raati valitsee tunnustuksen saajan

Tunnustuksen saajan valitsi raati, jonka jäseninä tänä vuonna toimivat Porvoon Yrittäjät ry:n hallituksen puheenjohtaja Patrik Björkman, kehitysyhtiö Posintran ympäristöliiketoimintajohtaja Leena Alihakkola, Porvoon nuorisovaltuuston jäsen John Fiskari ja kaupungin kestävän kehityksen asiantuntija Sanna Päivärinta.