Kestävä liikkuminen

Kestävä liikkuminen käsitteenä sisältää pyöräilyn, kävelyn, julkisen liikenteen, kimppakyydit ja myös etäyhteyksien hyödyntämisen työnteossa.

Porvoolaisten matkoista noin kaksi kolmasosaa taittuu henkilöautolla, ja noin puolet niin, että kuljettajan lisäksi autossa ei ole muita matkustajia.  Jalankulun, pyöräilyn, joukkoliikenteen, kimppakyytien ja muiden kestävien liikkumistapojen osuus on Porvoossa tällä hetkellä noin kolmannes.

Pyöräily, kävely ja esteettömyys

Kaupunkipyörät ovat jälleen porvoolaisten vuokrattavissa kesäkauden ajan. Tänä kesänä pyörien lukumäärä on lähes tuplattu. 

Kaupunkipyörät

Porvoon kaupungin tavoitteena on tehdä Porvoosta toimiva arkipyöräilykaupunki. Pyöräliikenteen periaatteiden ja järjestelyiden selkeyttämisellä tavoitellaan parannuksia myös kävelyn olosuhteisiin.

Pyöräliikenteen edistämisohjelma

Yhteiskäyttöautot

Porvoossa on otettu käyttöön Nissan Leaf-täyssähköautoja kaupungin työntekijöiden, asukkaiden ja matkailijoiden vuokrattavaksi.

Yhteiskäyttöautot

Joukkoliikenne

Joukkoliikenteen palveluista vastaavat Porvoossa liikennöitsijät. Uudenmaan ELY-keskus on yhdessä kaupungin kanssa ostanut yksittäisiä täydentäviä vuoroja. 

Joukkoliikenne Porvoossa

Kestävän liikkumisen kampanja

Porvoon kaupunki nostaa kestävän liikkumisen esille viestinnässään kuluvana vuonna. Tarkoituksena on herätellä asukkaita kiinnittämään huomiota omiin arjen liikkumisen valintoihin ympäristösyistä ja oman hyvinvoinnin tueksi.

Uutisarkisto ja videot