Kestävä liikkuminen

Kestävä liikkuminen käsitteenä sisältää pyöräilyn, kävelyn, julkisen liikenteen, kimppakyydit ja myös etäyhteyksien hyödyntämisen työnteossa.

Porvoolaisten matkoista noin kaksi kolmasosaa taittuu henkilöautolla, ja noin puolet niin, että kuljettajan lisäksi autossa ei ole muita matkustajia.  Jalankulun, pyöräilyn, joukkoliikenteen, kimppakyytien ja muiden kestävien liikkumistapojen osuus on Porvoossa tällä hetkellä noin kolmannes.

Pyöräily, kävely ja esteettömyys

Kaupunkipyörät ovat jälleen porvoolaisten vuokrattavissa kesäkauden ajan. Tänä kesänä pyörien lukumäärä on lähes tuplattu. 

Kaupunkipyörät

Porvoon kaupungin tavoitteena on tehdä Porvoosta toimiva arkipyöräilykaupunki. Pyöräliikenteen periaatteiden ja järjestelyiden selkeyttämisellä tavoitellaan parannuksia myös kävelyn olosuhteisiin.

Pyöräliikenteen edistämisohjelma

Kyläkyyti

Kyläkyyti-palvelu liikennöi Porvoon pohjoisten kylien ja keskustan välillä. Palvelu jatkuu 29. toukokuuta 2021 asti ja on suunnattu Porvoon pohjoisten ja itäisten kylien asukkaiden vapaa-ajan liikkumistarpeisiin.

Kyläkyyti

Joukkoliikenne

Joukkoliikenteen palveluista vastaavat Porvoossa liikennöitsijät. Uudenmaan ELY-keskus on yhdessä kaupungin kanssa ostanut yksittäisiä täydentäviä vuoroja. 

Joukkoliikenne Porvoossa