Siirry sisältöön

Nuorisopalveluiden kesälomatoiminta

Tällä sivulla kerromme nuorisopalveluiden järjestämästä kesälomatoiminnasta koululaisille ja perheille.

Lomailun ja lepäilyn lisäksi mukava nähdä kavereita harrastusten parissa tai kokeilla jotain aivan uutta. Tarjolla on erilaisia leirejä, retkiä ja tapahtumia. Löydät myös koko perheelle sopivia tapahtumia.

Leireille ja retkille ilmoittautuminen alkaa 18.4. klo 9.
Ilmoittautumislinkit löydät jokaisen toiminnan esittelyn kohdalta. Ilmoittautumiset ovat sitovia.

Hinnat vaihtelevat eri tapahtumien kohdalla. Tarkista hintatiedot esittelyn kohdalta.
Tarjolla on myös maksutonta toimintaa.

Leirit

Kesäleiri

Milloin: 5.6.–9.6.2023
Missä: nuorisotila Zentra, Mannerheiminkatu 20, 06100 Porvoo
Ikäryhmä: 3.–6. lk
Päivittäinen leiriaika: 9–15
Hinta: 60 € (sis. leirimateriaalin, retken,lounaan, välipalan ja tapaturmavakuutuksen (vain porvoolaiset) leirin aikana.)

Leirin ohjelmassa on liikkumista ja leikkimistä Zentrassa ja Porvoon ympäristössä. Joka päivälle on luvassa erilaista ohjelmaa. Vietämme aikaa ulkona joka päivä. Teemme myös yhden päivän päiväretken linja-autolla Kotkaan Katariinan meripuistoon. Käymme myös kävellen tutustumassa Kraftverkiin viikon aikana.

Frisbeegolfleiri

Milloin: 5.-9.6.2023
Missä: Kokoontuminen aamuisin Zentrassa Mannerheiminkatu 20. Zentrasta lähdemme päivittäin eri frisbeegolf- radalle järjestämällämme kuljetuksella. Porvoon alueella liikumme polkupyörillä.
Ikäryhmä: 5.lk->
Päivittäinen leiriaika: klo 9:30-16 (Vaihtelee päivittäin)
Hinta: 60 € (sis. leirimateriaalin, lounaan, välipalan ja tapaturmavakuutuksen (vain porvoolaiset) leirin aikana.)
Frisbeegolfleiri on ulkoilupainotteinen päiväleiri, jossa kierrämme nuorten kanssa lähialueiden frisbeegolfratoja pelaten, harjoitellen ja opiskellen lajia monipuolisesti. Sponsoroitu pelaaja pitää leirillä tekniikkaklinikkaa. Lounaan ja välipalan syömme luonnossa, sekä nautimme kesäisestä säästä. Leiri on tarkoitettu kaiken tasoisille lajin harrastajille, joka otetaan huomioon ratoja valitessa ja päiväohjelmaa muodostettaessa. Tarvitset oman pyörän ja kypärän.

Eläinleiri

Milloin: 12.-16.6.2023
Missä: Gammelbackan nuorisotila Kertsi, Keskusaukio 1, 06400 Porvoo.
Ikäryhmä: 3.–6. lk
Päivittäinen leiriaika: klo 9–16
Hinta: 60 € (sis. leirimateriaalin, ruoan ja pienen välipalan sekä tapaturmavakuutuksen (vain porvoolaiset) leirin aikana.)

Leirillä pelailemme, leikimme ja vietämme aikaa yhdessä erilaisen eläinaiheisen toiminnan merkeissä. Tutustumme teemaan viikon aikana mm. vierailemalla eläintilalla ja leirillämme vierailee myös erilaisia eläinkavereita. Tule mukaan leirille tutustumaan toisiin leiriläisiin ja viettämään yhteistä leiriviikkoa eläinten parissa!

Pelileiri

Milloin: 12.-16.6.2023
Missä: Nuorisotila Zentra, Mannerheiminkatu 20, 06100 Porvoo.
Ikäryhmä: 5.lk ->
Päivittäinen leiriaika: klo 10–16
Hinta: 60 € (sis. leirimateriaalin, retken peliteemaiseen paikkaan, ruoan ja pienen välipalan sekä tapaturmavakuutuksen (vain porvoolaiset) leirin aikana.)

Pelileirin teemana on pelaaminen sen eri muodoissaan. Pelaamme ja tutustumme erilaisiin lauta- ja korttipeleihin sekä digitaaliseen pelaamiseen. Lisäksi ohjelmaan kuuluu päivittäin jonkinlainen liikunnallinen hetki. Yhdessä tekeminen ja toimiminen ovat tärkeä osa leiriä.

Esports-leiri

Milloin: 26.-30.6.2023
Missä: nuorisotila Zentra, Mannerheiminkatu 20.
Ikäryhmä: 12 v. ja sitä vanhemmat nuoret
Päivittäinen leiriaika: klo 10–16
Hinta: 60 € (sis. ruoan ja pienen välipalan sekä tapaturmavakuutuksen (vain porvoolaiset) leirin aikana.)

Haluatko pelata kuin urheilija? Esports-leirillä pääset ottamaan ensimmäiset askeleet sitä unelmaa kohti. Leirillä pelataan ja tutustutaan pelaamisen ohella hyvinvointia ylläpitäviin teemoihin. Harjoittelemme ongelmanratkaisua ja reagointikykyä sekä pelaamiseen liittyvää ergonomiaa. Pelaamme esports-pelejä, kuten Fortnite. Harjoittelemme tiimityötä, pelien mekaniikkaa ja muita pelaamiseen liittyviä hyödyllisiä taitoja. Harjoittelemme myös pelaamisen fyysistä puolta. Hyvä peliasento ja fyysinen kunto ovat tärkeä osa esportsia ja siksi liikumme mahdollisuuksien mukaan myös ulkona.

Suurmestarit- päiväleiri

Milloin: 26.-29.6.2023
Missä: nuorisotila Kertsi, Keskusaukio 1.
Ikäryhmä: 3.–6.lk
Päivittäinen leiriaika: klo 9–16
Hinta: 60 € (sis. leirimateriaalin, retken, ruoan ja pienen välipalan sekä tapaturmavakuutuksen (vain porvoolaiset) leirin aikana.)

Jokainen leiripäivä on täynnä haasteita ja vekkuleita juttuja ratkaistavaksi, sekä ulkona luonnossa että sisällä. Tuo mukanasi leirille leikkimieltä ja osallistu yhteishengessä tuumailuun ja toteutukseen. Joka päivä on tarjolla uusia kokemuksia ja mahdollisuuksia olla luova, nokkela ja intuitiivinen. Leiri sisältää myös päiväretken Talman seikkailupuistoon, jossa kiipeillään, mini-golfataan, ja käydään uimassa. Mahtava kesäleiri tiedossa kaikille toiminnan ystäville.

Loppukesän päiväleiri

Milloin: 31.7 – 4.8.2023
Missä: Kevätkummun nuorisotila Nuokka, Sammontie 3, 06150 Porvoo
Ikäryhmä: 3.–6.lk
Päivittäinen leiriaika: klo 9–16
Hinta: 60 € (sis. leirimateriaalin, ruoan ja pienen välipalan sekä tapaturmavakuutuksen (vain porvoolaiset) leirin aikana.)

Leirillä pelailemme, leikimme ja vietämme aikaa yhdessä erilaisten toimintojen merkeissä. Rentoa ja hauskaa ohjelmaa mm. askartelua, pientä kisailua eri lajeissa ja hengailua yhdessä. Leirin aikana tullaan tekemään retki. Tule mukaan leirille tutustumaan toisiin leiriläisiin ja viettämään hauskaa aikaa.

Retket

Helsinki Pride -viikko

Milloin: 26.6-1.7.2023
Missä: Helsinki
Ikäryhmä: 7. lk ->
Helsinki Pride on kesän suosituin ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtuma ja yksi vuoden suurimmista yleisötapahtumista.
Nautitaan yhdessä Helsingistä sateenkaaren väreissä! Helsinki on Pride viikolla pullollaan teemaan liittyvää toimintaa; työpajoja, musiikkia, taidetta. Nuorisopalvelut osallistuu viikon aikana Helsinki Pride -viikon ja erityisesti Nuorten Priden ohjelmaan. Kuljemme Helsinkiin vuorobussilla. Olet tervetullut mukaan! tarkempi aikataulu julkaistaan lähempänä kesää. Retkelle ilmoittautuminen alkaa 9.5. klo 9.
Tutustu ohjelmaan:

Viikko huipentuu Helsinki Pride -kulkueeseen ja piknikiin puistojuhlassa, jonka jälkeen on vielä nuorten jatkojuhlien vuoro. Lauantain kulkueeseen lähdemme Porvoosta tilausajobussilla.

Retki Heinolan Frisbeegolfparkkiin

Milloin: keskiviikkona 2.8.2023
Lähtö: klo 9 turistipysäkki, Rauhankatu 20.
Paluu: Heinolasta klo 15, Porvoossa noin 16:30
Kenelle: Kaikenikäisille, alle 11- vuotiaat aikuisen seurassa
Hinta: Lapset/nuoret 5 €, täysi-ikäiset ja aikuiset 10 €

Porvoon nuorisopalvelut järjestää retken Heinolan frisbeegolfparkiin keskiviikkona 2.8.2023. Heinolan Kippasuon rata tarjoaa eri tasoisia ratoja kaiken ikäisille ja -tasoisille harrastajille. Retkelle voivat osallistua kaikenikäiset, alle 11- vuotiaat aikuisen kanssa. Muista ilmoittaa myös mukaan lähtevä aikuinen. Retkelle lähdetään tilausajobussilla.
Muistathan varata mukaan omat eväät ja oman vesipullon (alueella ei ole ravitsemuspalveluita eikä vesipisteitä). Ilmoittauduthan mukaan viimeistään 19.7.2023 mennessä! Retken hintaan sisältyy linja-autokuljetus sekä tapaturmavakuutus (vain porvoolaiset) retken aikana. Ilmoittautuminen on sitova. Paperilasku tulee kaupungin laskutuksen kautta.

Lisätietoja retkestä

Kimi Tsutsunen

Nuorisotyöntekijä, Nuorisotila Zentra

Nuorisopalveluiden toimisto

Työpajat

Luovat työpajapäivät lapsille ja nuorille Taidetehtaan Studiolla

Ma 19.6. klo 10–16
Ti 20.6. klo 10–16
Ke 21.6. klo 10-16
Osallistumismaksu on 3€ henkilöltä. Kolmasluokkalaisille ja sitä vanhemmille nuorille.

Ma 19.6. Harry Potter- aiheinen työpaja: Mandrake- eli alruunakasvien istutusta, taikasauvan tekoa ja oma kivipöllö.
Ti 20.6. Lämmöllä tehty. Työpajan teemana ovat polymeerimassasta tehdyt korut, kangaskassien koristelu tekstiilitussein sekä helmikuviot.
Ke 21.6. Kierrätysmateriaalien käyttöä luovasti. Työpajassa rakennetaan hahmoja, romurobotteja tai erilaisia kollaaseja kierrätysmateriaalia käyttäen.

Työpajoissa on myös pieni nikkarointinurkka, sekä piirustus- ja maalausmahdollisuus.

Liikkuva nuorisotyö

Nuorisotyöntekijät liikkuvat ympäri Porvoota Limo-autolla, tarkoituksena kohdata nuoria eri kaupungin alueilla sekä keskustan ulkopuolella. Limo-auto ja nuorisotyöntekijät ovat liikkeellä 5.6.-13.8.2023 (lomalla 3-23.7.2023). Limo on liikkeellä ke-to 14-22, pe-la 15-23
Liikkuva nuorisotyö: 040 192 8728
SnapChat: liikkuvanuoriso
Instagram: Nuortenporvoo.deungasborga

Kylätapahtumat

7.6. klo 15-17 Kulloon sivistyskeskus, hiekkakenttä
14.6. klo 15-17 Kerkkoon nuorisoseurantalon piha (Savimäentie 4)
21.6. klo 15-17 Sannaisten koulun piha (Rautapolku 6)

Liikunnalliset kylätapahtumat järjestetään yhteistyössä liikuntapalveluiden kanssa. Paikan päällä liikuntapalveluiden Liikuntavaunu ja nuorisopalveluiden Limo. Tapahtumassa mukavaa iltapäiväpuuhaa, pelailua ja mahdollisuus tutustua ja kokeilla Liikuntavaunun välineitä.
Tapahtuma on maksuton eikä vaadi ennakkoilmoittautumista. Säävaraus.

Lisätietoja

Mila Eriksson

Nuorisopalvelukoordinaattori, Nuorisopalvelujen toimisto

Nuorisopalveluiden toimisto