Siirry sisältöön

Uuden Peipon koulun asemakaavaluonnos tulee nähtäville 19.6.

Gammelbackan keskustassa sijaitsevat Peipon koulu, monitoimitalo sekä liikekeskus ovat rakentuneet 1970- ja 80-luvuilla ja ne ovat tulossa käyttöikänsä päähän eikä niiden korjaaminen selvitysten mukaan ole kannattavaa. Porvoon kaupunki on aloittanut alueella koko Gammelbackan keskustaa koskevan asemakaavatyön, mutta kiireellisin kaavahanke alueella on Peipon koulun uusiminen.

Gammelbacka

Peipon koulun kaavatyön tavoitteena on mahdollistaa uuden alakoulun rakentaminen Gammelbackan keskustan alueelle. Kaavan tavoitteena on myös suojella Gammelbackan kartanon vanhat puukujanteet ja ratkaista läpiajon aiheuttamia ongelmia puistoalueella.

Kaupunki on työstänyt uuden Gammelbackan alakoulun asemakaavaa ja se asettaa asemakaavamuutoksen luonnoksen nähtäville keskiviikkona 19.6.2024. Tämän kaavamuutoksen suunnittelualue käsittää nykyisen monitoimitalon, sen viereisiä puistoalueita ja kevyenliikenteen katualueita. Kaava-muutosalueeseen kuuluu myös Gammelbackan puron varressa sijaitsevat pysäköintipaikat sekä lehmuskujanteet, mutta nykyisen Peipon koulun alue ei kuulu suunnittelualueeseen. Kaavamuutoksessa uusi koulu sijoitetaan vanhan koulun viereen, jolloin ei tarvita väistötiloja.

– Peipon koulun uusiminen on tärkeää, sillä koulu on Gammelbackan alueella sosiaalista yhdenvertaisuutta lisäävä palvelu, joka kiinnittää myös yhteisön aikuisia toimintaan. Peipon koulu on Gammelbackan keskuksen alueella pihoineen ja pelikenttineen tärkeä miljöötekijä. Uuden koulun rakentaminen antaa kaupungille mahdollisuuden rakentamisen keinoin kohottaa Gammelbackan keskustan laatutasoa sekä arvostusta, kertoo kaavoittaja Anne Rihtniemi-Rauh.

Asemakaavaluonnos Gammelbacka, Peipon koulu AK 570 on nähtävillä 19.6.-9.8.2024 kaupungin verkkosivuilla ja palvelupiste Kompassissa (Rihkamatori B). Kaikille avoin keskustelutilaisuus pidetään Gammelbackan monitoimitalolla Alvarinkulmassa keskiviikkona 26.6 kello 15.00–18.00. Tervetuloa!