Vaakunan käyttö

Kaupungin päivittäisviestinnässä ja markkinoinnissa käytetään kaupunginhallituksen päätöksen mukaisesti kaupungin tunnusta. Vaakuna varataan sen arvon mukaiseen viralliseen ja arvokkaaseen edustukselliseen käyttöön sekä erityisen pitkäaikaiseksi tarkoitettuihin käyttötarkoituksiin.

Vaakunaa käytetään esimerkiksi kaupungin virallisissa ja juhlallisissa kutsuissa ja onnittelukorteissa, henkilökohtaisissa, kauan säilytettävissä asiakirjoissa, kuten kunniakirjoissa sekä työ- ja koulutodistuksissa, lipuissa ja viireissä sekä rakennusten seinissä ja muissa kilvissä ja kylteissä.

Vaakunan käyttö

Lähtökohtaisesti järjestöillä, yrityksillä, taiteilijoilla, kirjankannen kuvittajilla yms. on mahdollisuus käyttää kuntavaakunaa osana omaa työtään. Lupaa vaakunan käyttöön ei erikseen tarvita, mutta on kuitenkin kohteliasta tiedottaa kaupungille vaakunan käytöstä.

Vaakunaa ei tule käyttää sen arvoa alentavalla tavalla tai muutoin sopimattomasti, yleisten heraldisten periaatteiden vastaisesti eikä aiheuttaa sekaannusta tai epäselvyyttä kaupungin roolista toiminnassa.

Lisätietoa kuntavaakunan käytöstä löytyy Kuntaliiton sivulta

Ota yhteyttä johdon assistenttiin, jos tarvitset lisätietoa tai haluat tiedottaa kaupunkia vaakunan käytöstä.

Johdon assistentti Johanna Waltonen