Siirry sisältöön

Kerkkoon omakotitontit

Kerkkoon kylätaajama sijaitsee maisemallisesti arvokkaassa Porvoonjoen jokilaaksossa. Keskellä tiivistä, vanhaa ja viehättävää kylämaisemaa on tarjolla tontteja uudisrakentamiselle. Tässä on tilaisuus sinulle, joka arvostat maaseutumaista asumista perinteisessä ja aktiivisessa kylässä.

Vapaat tontit kartalla

Vapaat omakotitontit vihreällä, varatut tontit keltaisella. Hinnat ja muita tietoja saat klikkaamalla tonttia.

Kerkkoo sijaitsee 10 kilometrin päässä Porvoon keskustasta. Kylässä on myös omia lähipalveluita: perhepäivähoitoa, suomenkielinen alakoulu ja kirjasto sekä useita eri alojen yksityisiä yrityksiä. Kerkkoossa on helppo viettää aktiivista elämää maaseudun rauhassa. Asukkaisiin tutustuu helposti yhteisissä tapahtumissa, talkoissa, seuratoiminnassa ja harrastuspiireissä.

Uudisrakentaminen tulee noudattamaan kylämaista rakennustyyliä, jossa ominaispiirteitä luovat tyyliin sopivat materiaalit, piharakennukset ja aidatut pihat. Hienon kylämiljöön ja valtakunnallisesti arvokkaan Porvoonjokilaakson maisema-alueen huomioimiseksi on laadittu rakentamistapaohjeet. Vanhassa kylämiljöössä pihapiirit koostuvat useista rakennuksista. Asumisen toimintoja, kuten saunan, kodinhoitotilan tai verstaan voi useimmilla uusillakin tonteilla hajauttaa piharakennuksiin. Tällöin voi myös oman pihapiirin saada suojaisammaksi ja asettelu tukee alueen perinteitä.

Asemakaava ja rakennustapaohjeet

Maaperä

Osalla alueen tonteista on savea. Talon perustaminen saattaa edellyttää paaluttamista. Savipohjaisten tonttien erityisolosuhteista on lisätietoja sivulla Hyvä tietää ennen tontin hakemista.

Kartat tonteista

Muuta

Savimäentien varrella olevat tontit sijaitsevat vedenottamon suoja-alueella. Korttelin 7500 tonteilla ja tontilla 7502-4 ei tästä syystä saa rakentaa esimerkiksi maalämpöä.

Kortteleissa 7522, 7523 ja 7524 sijaitsevilla tonteilla kiinteistön liittäminen viemäriin edellyttää kiinteistökohtaisen pumppaamon rakentamista.

Tonteilla 7500-3 ja 7502-4 kiinteistön liittäminen viemäriin voi edellyttää rakennuksen suunnittelusta riippuen kiinteistökohtaisen pumppaamon.

Tonttia 7500-1 rasittaa vesi- ja viemärijohtorasite.

Tonttia 7502-4 rasittaa kulkuyhteysrasite.

Kerkkoon kylämaisemaa

Kerkkoon kylämaisemaa, etualalla Porvoonjoki, ilmakuva.