Siirry sisältöön

Maalauksia

Ritva Larsson
12.4.-29.6.2024
Pääskypellon palvelukoti
Haarapääskyntie 4, 06400 Porvoo

Näyttelyyn on valikoitunut viimeaikaisia töitäni painottuen kaupunkimaisemiin. Ajattelen maisemaa laajasti, mukana on niin ihmisen muokkaamaa kaupunkia kuin ihmisiä kaupungissakin. Kotikaupunkini Helsinki on siitä mielenkiintoinen ja kuvantekijälle antoisa paikka, että aihevalikoima maisemamaalarille on sangen laaja. Löytyy rakennettua ympäristöä, metsää, hoidettuja puistoja, jopa kotieläimiä ja ennen kaikkea vettä, mikä on taiteilijana itselleni tärkeä elementti.

Opiskelin maalariksi jo edesmenneessä Lahden taideinstituutissa, mistä valmistuin kuvataiteilijaksi vuonna 2009. Toiselta koulutukseltani olen yhteiskuntatieteiden maisteri, sosiaalityöntekijä. Koko taiteilijan urani ajan olen työskennellyt muutaman teeman parissa, joista yksi vahva teema on ollut ja tulee olemaan nämä kaupunkinäkymät. Ajattelen että ihan perinteisin keinoin toteutettu maisema voi olla kiinnostava ja jopa edustaa modernia sanan hyvässä merkityksessä.

Työskentelen pääosin akvarelli- ja öljyväreillä, joilla toteutetuista teoksista tämänkin näyttely koostuu. Molemmissa välineissä on rajansa ja mahdollisuutensa. Akvarellin ilmavuutta ei saavuta öljyväreillä ja öljyväri taasen tarjoaa laajan kirjon ilmaisullisia keinoja, joilla pääsee aiheen tarkastelussa syvemmälle tai pidemmälle.

Koska kuvat ovat esittäviä, eivät ne kaipaa pitkää selittelyä auetakseen. Toivon vilpittömästi, että tämä näyttely onnistuu tuottamaan katsojilleen hyvää mieltä ja tuomaan nykyhetkeen ripauksen kauneutta.
Sanotaan että taide syntyy lopullisesti vasta katsojan katsoessa teosta. Maalaus on kuin hyvä romaani, eri aikoina ja eri mielentilassa kirjaa lukiessa tai kuvaa katsoessa syntyy erilaisia tuntemuksia ja ajatuksia. Katsomisiin!

Taidenäyttely Pääskypellon palvelukodissa 12.4.-29.6.2024.
Haarapääskyntie 4, 06400 Porvoo.