Siirry sisältöön

Porvoon kaupunki sai valtionavustusta Kokonniemen kuntoportaisiin ja Näsin lähiliikuntapaikkaan

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt Porvoon kaupungille valtionavustusta 150 000 euroa Näsin lähiliikuntapaikan rakentamiseen ja 50 000 euroa Kokonniemen kuntoportaisiin.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt Porvoon kaupungille valtionavustusta 150 000 euroa Näsin lähiliikuntapaikan rakentamiseen ja 50 000 euroa Kokonniemen kuntoportaisiin.

Kuntoportaiden rakentaminen on jo käynnissä ja portaat avataan näillä näkymin heinäkuun puolivälissä. Sivistyslautakunta päätti kuntoportaista joulukuussa ja niiden kokonaiskustannus on noin 250 000 euroa.  

Sivistyslautakunta käsittelee Näsin lähiliikuntapaikan rakentamista  

Liikuntapalvelut on laatinut suunnitelmat lähiliikuntapaikasta Albert Edelfeltin koulun ja Strömborgska skolanin läheisyyteen. Kaupunki on kilpailuttanut alueen rakennusurakan ja sivistyslautakunta päättää kokouksessaan torstaina 4. kesäkuuta urakoitsijavalinnasta ja rakentamisen käynnistämisestä. Valtionavustuksen lisäksi kaupunki on varannut tämän vuoden talousarviossa 475 000 euroa hankkeeseen. Edullisin urakkatarjous on 572 000 euroa.  

Lähiliikuntapaikan rakentaminen voi alkaa kesäkuussa ja alue valmistuu viimeistään marraskuussa.  

Tekonurmikenttä, luontoalue ja talvisin tekojää 

Näsin lähiliikunta-alue sijaitsee koulujen ja syksyllä rakennetun uuden pysäköintialueen välissä. Alueelle tulee hiekkatekonurmikenttä (45 x 70 metriä), jonka reunalle tulee pituushyppy- ja kuulantyöntöpaikat. Kenttä valaistaan ja aidataan. Talvisin kenttä toimii tekojääratana. 

– Luonnonjäätilanne on aina epävarma ja haluamme parantaa vapaa-ajan luistelumahdollisuuksia. Siksi kentällä ei järjestetä otteluita eikä sille voi varata vuoroja. Lähiliikunta-alue on osa Porvoon liikuntaohjelmaa 2030, jonka tavoitteena on toteuttaa alueellisesti kattava, laadukas ja ympärivuotiseen omatoimiseen liikkumiseen innostava olosuhteiden verkosto lapsille, nuorille ja perheille, liikuntapalveluiden päällikkö Per Högström kertoo. 

Lisäksi viereisen metsän tuntumaan rakennetaan yhteistyössä kuntatekniikan kanssa monipuolinen luontoalue, joka tukee koulujen opetusta sekä tarjoaa virkistävän liikuntaympäristön.  

– Päivisin alue palvelee lähikouluja, joissa on yhteensä noin 1200 oppilasta. Iltaisin ja viikonloppuisin taas koulupihat ovat osa monipuolista lähiliikuntapaikkaa, joita Näsin alueella on tähän asti ollut heikosti, Högström jatkaa. 

Näsin lähiliikunta-alue rakentuu vaiheittain 

Lähiliikunta-alueelle on myös suunniteltu huoltorakennus, johon tulee puku- ja wc-tilat. Huoltorakennukselle on olemassa määrärahavaraus ja se on tarkoitus rakentaa vuonna 2021.  

Lisätietoja: 

liikuntapalveluiden päällikkö Per Högström
puh. 0400 212 264
per.hogstrom@porvoo.fi