Siirry sisältöön

Uusien omakotitonttien tarjouskilpailu alkaa 

Haaveiletko omasta pihasta ja uudesta talosta omakotialueella? Uusien omakotitonttien tarjouskilpailu alkaa 25. lokakuuta. Tontteja on tarjolla mm. Haikkoossa, Keijukaispolulla ja Kevätlaaksossa. 

Haaveiletko omasta pihasta ja uudesta talosta omakotialueella? Uusien omakotitonttien tarjouskilpailu alkaa 25. lokakuuta. Tontteja on tarjolla mm. Haikkoossa, Keijukaispolulla ja Kevätlaaksossa. 

Tietoa omakotitonteista tontti-infossa 27. lokakuuta    

Kaikilla Porvoon kaupungin tonteista kiinnostuneilla on tilaisuus tulla tontti-infoon esittämään kysymyksiä omakotitonteista. Mikäli kaavamerkinnät tai rakennusmääräykset tuntuvat hankalilta, tontti-info on oiva tilaisuus saada niihin selvyyttä. Tontti-infossa voi saada lisätietoja ja opastusta tonttien hakemiseen ja rakentamiseen.   

Porvoon kaupunki järjestää kaikille avoimen tontti-infon Kunnantalolla keskiviikkona 27. lokakuuta 2021 klo 17–19. Paikalla ovat rakennusvalvonnan, kaupunkisuunnittelun ja tontinluovutuksen asiantuntijat.  

Ilmoittautumiset etukäteen sähköpostilla osoitteeseen kiinteisto.mittaus@porvoo.fi. Ilmoitattehan samalla, montako teitä tulee ja mihin aikaan arvioitte tulevanne. Tontti-infoon löydät tulemalla Kunnantaloon osoitteeseen Rihkamakatu 7, B-rappu, 3. kerros, 06100 Porvoo.  

Tarjouskilpailussa 21 omakotitonttia   

Myynnissä on 21 tonttia, jotka luovutetaan tarjousten perusteella. Suurin osa tonteista sijaitsee ensimmäistä kertaa myyntiin tulevalla Haikkoonlammen omakotialueella. Lisäksi tontteja luovutetaan Keijukaispolun varrelta, Mansikkaniitystä, Länsi-Haikkoosta, ja Kevätlaaksosta.   

Lisäksi kaupungilla on jatkuvasti tarjolla kiinteään hintaan luovutettavia tontteja, jotka luovutetaan ensimmäiselle hakijalle. Kiinteähintaisia tontteja voi ostamisen sijasta myös vuokrata.  

Viimeisen vuoden aikana tonttien kysyntä on ollut hyvin vilkasta. Tällä hetkellä kaupungilla on vapaana 14 kiinteähintaista tonttia Kerkkoon ja Hinthaaran maalaismaisemissa. Muiltakin alueilta tontteja kuitenkin vapautuu tasaisin väliajoin, joten tontinhakijoiden kannattaa seurata kaupungin nettisivuja.  

– Nettisivuille julkaistaan etukäteen tieto, milloin uusia tontteja on tulossa. Jos itseään kiinnostava tontti vapautuu, sitä kannattaa hakea samana päivänä, sillä viime aikoina lähes kaikki vapautuneet tontit on varattu ensimmäisenä päivänä, kertoo maankäyttöinsinööri Karin Kolis.  

Omakotitontteja luovutetaan sekä yksityishenkilöille että ammattirakentajille.  

Hakemukset ja lisätiedot  

Tänä vuonna tarjoukset ja hakemukset jätetään ensimmäistä kertaa sähköisesti Porvoon kaupungin ePorvoon -verkkoasiointipalvelun kautta.  

Tarjousten jättöaika päättyy maanantaina 15. marraskuuta 2021. Kiinteähintaisia tontteja voi hakea jatkuvasti ja ne luovutetaan hakemusten saapumisjärjestyksessä.  

Lisätietoa tonteista, niiden koosta, hinnoista, hakuohjeista ja rakennustapaohjeista sekä kyseessä olevan alueen asemakaavasta löytyy Porvoon kaupungin Internet-palvelusta osoitteesta www.porvoo.fi/tontit.