Siirry sisältöön

Porvoon luontokoulu toimii kiertävänä eli luontokoulun ympäristökasvattaja tulee paikkaan missä ryhmä on. Ohjelma pidetään kokonaisuudessaan ulkona luonnossa, yleensä ryhmän lähiympäristössä. Lapsille ja nuorille suunnatut ohjelmatuokiot ovat maksuttomia. Luontokoulu toimii Porvoon alueella.

Alla näet listattuna luontokoulun tarjoamat ohjelmat kevätlukukaudella 2023. Ohjelman varaaminen tapahtuu luontokoulun varauskalenterissa. Yleisesti sääntönä on, että voit lukuvuoden aikana varata yhden ohjelman luokallesi.

Talviohjelmaa 1.-2. luokille

Saamme lainata professori Muista Matónin sekä tutkimusassistentti Hajja Mielisen laukun, jossa on erilaisia tutkimusvälineitä. Kaksikko tarvitsee oppilaiden apua talvimetsän tutkimiseen, koska he eivät ehdi käydä kaikissa Porvoon metsissä. Laukku sisältää luuppeja, taskulamppuja ym. tarvittavia välineitä ja materiaaleja. Ohjelman kesto on 2-3 h.

Mini-Kultisohjelma esiopetusryhmille

Luontokoulu tarjoaa Mini-Kultiksen, varhaiskasvatuksen kulttuurikasvatusohjelman, puitteissa 2 h tunnin ohjelman esiopetusryhmille. Lue lisää lukukauden Mini-Kultisohjelmasta.

Kultisohjelma 4. luokille

Luontokoulu tarjoaa Kultiksen, kaupungin kulttuurikasvatusohjelman, puitteissa 3-4 h ohjelman 4. luokille. Myös yhdistetyt 3.-4. luokat ovat tervetulleita osallistumaan. Lue lisää lukukauden Kultisohjelmasta..

Sudenkorennon toukan valtakunnassa, 1.-6. lk

Ohjelmassa tutustumme haavi kädessä Porvoonjoen tai muun koulun lähellä olevan makean veden selkärangattomiin pikkueläimiin (ohjelma on toteutettavissa myös matalassa merenlahdessa). Ehkä törmäämme sudenkorennon toukkaan, sukeltajaan tai vesimittariin? Ohjelman kesto on 3-4 h.

Lähdemme hämähäkkisafarille, 1.-6. lk

Ohjelman tavoitteena on tutustua hämähäkkeihin ja niiden mielenkiintoiseen elämään sekä vähentää hämähäkkejä kohtaan esiintyvää ennakkoluuloa ja pelkoa. Ohjelma on toiminnallinen ja sisältää myös opettavaisia leikkejä. Etsimme metsästä myös oikeita hämähäkkejä ja tutkimme niitä. Ohjelma sopii myös ryhmälle, jossa esiintyy hämähäkkipelkoa. Ohjelman kesto on 3-4 h.

Lumoavat linnut, 1.-6. lk

Tutustumme lintujen elämään, muuttolintuihin sekä eri lintulajeihin tehtävien, leikkien sekä havainnoinnin/kiikaroinnin avulla. Ohjelman kesto on 3-4 h.

Luonnon monimuotoisuus, 1.-6. lk

Lumoudutaan luonnonkirjosta tutkimalla esim. hyönteisiä, kasveja tai puita. Ohjelmassa käsitellään myös aihetta luonnonsuojelu ja miksi meidän tulee suojella luonnon monimuotoisuutta. Ohjelman kesto on 3-4 h.