Opastukset Runebergin kodissa

Perusopastuksen aikana tutustutaan J. L. Runebergin elämään ja tuotantoon sekä kuullaan perheen elämästä Porvoossa. Sopii sekä aikuis- että lapsiryhmille.

Opastusten kesto on n. 30 min ja hinta 40 €. Pyydämme ryhmiä huomioimaan, että museolla on istumapaikkoja rajoitetusti, vain 20 hengelle.

J. L. Runebergin päivänä emme ota vastaan ryhmävarauksia.

Yhteystiedot ja opasvaraukset:
Puhelin: 040 489 9900 (museon aukioloaikoina)
Sähköposti: runeberg@porvoo.fi

Koululais- ja opiskelijaryhmät

Koululais- ja opiskelijaryhmille varataan koululaisopastus. Sen kesto on n. 30 min ja hinta 60 € sisältäen pääsymaksut koko ryhmältä. Porvoolaisille varhaiskasvatus- ja koululaisryhmille vierailu on maksuton. Pyydämme varaamaan ajan etukäteen.

Fredrika Runeberg

Opastuksella kuullaan kiinnostavia vaiheita aikaansa edellä olleen ja monitaitoisen Fredrika Runebergin (o.s. Tengström) elämästä, esimerkiksi hänen toiminnastaan toimittajana ja kirjailijana, äitinä ja yhteiskunnallisena keskustelijana.

Teemaopastus 60 €.

Puutarhaopastus

Fredrikan puutarha on yksi harvoista säilyneistä 1800-luvun kaupunkipuutarhoista Suomessa. Huolellisesti kunnostettu puutarha kukkii alkukeväästä myöhään syksyyn.

Puutarhaopastus 60 €. Vain kesäkaudella.

Joulu Runebergin kodissa

Salin kuusi on koristeltu silkkinauhoin ja hyasinttimaljakot ja kyntteliköt on tuotu esille: Runebergin kodista löytää aitoa 1800-luvun joulun tunnelmaa. Kierroksilla kuullaan muun muassa aikakauden jouluperinteistä ja herkuista sekä päästään arvuuttelemaan, mitä Runebergien riimein viimeistellyistä paketeista löytyi.

Teemaopastus 60 €. Vain joulusesongin aikaan.

Varaathan ajan mielellään hyvissä ajoin numerosta 040 489 9900 (museon aukioloaikoina) tai sähköpostitse: runeberg@porvoo.fi