Talkootoiminta

Asukasyhdistykset, taloyhtiöt ja muut vastaavat tahot voivat auttaa pitämään lähiympäristön viihtyisänä ja siistinä järjestämällä talkootoimintaa kaupungin yleisillä alueilla. Talkootoiminta voi olla esimerkiksi roskien keräämistä, haitallisten vieraslajien torjuntaa tai haravointia puistoissa. Roskia voi kerätä myös ilman erillistä talkooilmoitusta, jos ei ole tarvetta saada apua kaupungilta esimerkiksi roskien poiskuljetuksessa.

Halutessasi järjestää talkoot kaupungin yleisellä alueella, tee kirjallinen toimintasuunnitelma oheisen linkin kautta. Talkootoimet on suoritettava kaupungin antamien ohjeiden mukaan. Kaupungilta saatava talkootuki voi olla esimerkiksi jätesäkkien tarjoamista tai kasojen tai säkkien noutamista. Noudoista tulee sopia kaupungin kanssa etukäteen. Lisätietoja talkootuen hakemisesta ja ehdoista löydät täältä.

Porvoon kaupunki kannustaa asukkaita haitallisten vieraslajien torjuntaan

Porvoon kaupunki on mukana sunnuntaihin 22. elokuuta saakka jatkuvassa valtakunnallisessa Soolotalkoot -kesäkampanjassa. Eri puolilla kaupunkia on osoitettu yhteensä kymmenen jättipalsamin ja komealupiinin torjuntakohdetta, joissa voi vapaasti käydä kitkemässä tai niittämässä. Kohteen tunnistaa paikalle pystytetystä Soolotalkoot-kyltistä. Torjuntakohteiden tarkemmat sijainnit ja toimintaohjeet löytyvät kampanjasivuilta.