Siirry sisältöön

Linnankosken lukion kuvataiteen lukiodiplominäyttely

Neljän nuoren kuvataiteen opiskelijan kuvataiteen lukiodiplomiteokset ovat odotetun kevään iloksi esillä Galleria Vanha Kappalaisentalon piha-aitassa.

Aton Muhonen, Jade Pinonummi, Emilia Rissanen ja Irina Vartiainen ovat pohtineet teoksissaan Opetushallituksen tehtävänantojen pohjalta ajankohtaisia aiheita.

Kehon koristeet, taiteilijakirjan henkilökohtaisuus ja peilin olemus ovat saaneet kuvataiteen keinoin kiintoisan visuaalisen muodon.


Mikä on kuvataiteen lukiodiplomi?
Kuvataiteen lukiodiplomissa opiskelija antaa erityisen näytön osaamisestaan ja harrastuneisuudestaan kuvataiteessa. Lukiodiplomi työstetään itsenäisesti yhden periodin eli noin kuuden viikon aikana. Teosten työstämistä valvoi Linnankosken lukion kuvataiteen lehtori Sirpa Karjalainen.

Lukiodiplomiin kuuluvat valtakunnalliset tehtävät julkaisee vuosittain Opetushallitus. Niistä opiskelija valitsee mieleisensä. Lukiodiplomijakson aikana opiskelija työstää sekä teoksen että portfolion. Portfolio-osuudessa opiskelija avaa ajatteluaan ja prosessia suhteessa teokseen ja valittuun tehtävään. Kuvataiteen lukiodiplomin prosessi on hyvin lähellä taiteen jatko-opintojen työskentelytapaa.

Näyttely on avoinna 7.-15.5.2024, ti-su klo 10-16.
Suljettu helatorstaina 9.5.2024.
Vapaa pääsy.

Muita vastaavia tapahtumia