Siirry sisältöön

TE24-uudistuksen valmistelu Porvoon alueella

Nykyiset TE-toimistot lakkautetaan vuoden vaihteessa ja julkiset työvoima- ja yrityspalvelut siirtyvät TE-toimistoilta kuntien järjestämisvastuulle 1.1.2025 alkaen. Porvoon työllisyysalueeseen kuuluvat kunnat ovat Porvoo, Loviisa, Askola, Pukkila, Myrskylä ja Lapinjärvi.

TE-palveluista tulee kunnan palveluita

Nykyiset TE-toimistot lakkautetaan vuoden vaihteessa ja julkiset työvoima- ja yrityspalvelut siirtyvät TE-toimistoilta kuntien järjestämisvastuulle 1.1.2025 alkaen. Porvoon työllisyysalueeseen kuuluvat kunnat ovat Porvoo, Loviisa, Askola, Pukkila, Lapinjärvi ja Myrskylä. Porvoo toimii vastuukuntana ja johtaa työllisyysalueen toiminnan valmistelua. Suomeen tulee yhteensä 45 työllisyysaluetta tai kuntaa, jotka vastaavat 1.1.2025 lähtien työvoimapalvelujen järjestämisestä.

Uudistus vahvistaa kuntien elinvoimaa ja kilpailukykyä

TE24-uudistuksen tavoitteena on, että työnhakijat löytävät työtä ja työnantajat tarvitsemiaan osaajia. Uudistuksen avulla työvoimapalvelujen saavutettavuus ja vaikuttavuus paranee, kun palvelut ovat lähempänä kuntalaisia. Alueet voivat kehittää palveluja omien kuntalaistensa ja paikallisten yrittäjien tarpeisiin sopiviksi, mikä lisää kuntien ja alueiden elinvoimaa ja kilpailukykyä. Palveluiden kehittämisestä ja järjestämisestä sovitaan yhdessä työllisyysalueen kuntien kesken, mutta vastuukunta toimii työvoimaviranomaisena.

Jos asut Porvoon työllisyysalueella ja olet TE-palveluiden asiakas, sinun ei tarvitse tehdä mitään toimenpiteitä, vaikka palveluntarjoaja siirtyy Porvoon työllisyysalueelle 1.1.2025 alkaen.

Uusia uramahdollisuuksia

Oletko kiinnostunut siirtymään töihin Porvoon kaupungille? TE24-uudistuksen myötä avautuu uusia uramahdollisuuksia Porvoon kaupungilla.

Valmisteluaineistoa

Kaupungin tiedotteet

Lisätietoa

Porvoon työllisyysalueen projektiryhmä

Elina Duréault

Elinkeinojohtaja

Lassi Puonti

Kehittämispäällikkö

Bettina Sjöström

Hallintopäällikkö

Kari Sääksjärvi

ICT-projektipäällikkö

Tanja Laine

Suunnittelija

Annika Saarinen

Viestintäasiantuntija, Työllisyyspalvelut

Niclas Tåg

Työllisyyspalveluiden päällikkö