Siirry sisältöön

Lukiot ja ammatillinen koulutus

Lukiot ja ammatillinen koulutus

Lukioissa ja ammatillisissa oppilaitoksissa on laajat mahdollisuudet toisen asteen opintoihin.

Lukiot ja ammatilliset oppilaitokset

Lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin eli toiselle opintoasteelle haetaan yhteishaussa valtakunnallisen Opintopolku -palvelun kautta peruskoulun päättövaiheessa. Ammatillisiin oppilaitoksiin voi hakea myös jatkuvassa haussa yhteishaun ulkopuolella ympäri vuoden.

Ammatillisissa oppilaitoksissa opiskellaan nimensä mukaan ammattiin. Voit opiskella alan perustutkintoon, ammattitutkintoon tai erikoisammattitutkintoon. Moniin tutkintoihin voi opiskella myös työn ohessa esimerkiksi oppisopimuksella.

Careeria ja Prakticum tarjoavat Porvoossa laajasti ammatillista koulutusta.

Yleissivistävissä lukioissa opiskellaan ylioppilastutkintoon tähdäten valiten opintoja oman mielenkiinnon mukaan pakollisten yhteisten opintojen lisäksi. Lukio-opinnot ja ylioppilastutkinto valmistavat yliopisto- ja korkeakouluopintoihin.

Aikuiskoulutus

Aikuiskoulutusta Porvoossa tarjoavat Linnankosken lukion aikuislinja ja kansalaisopistot, ammatilliset oppilaitokset ja korkeakoulut sekä muutamat muut oppilaitokset.

Korkea-asteen opinnot

Korkea-asteen opintoja voi monissa toisen asteen oppilaitoksissa opiskella jo opintojen aikana väyläopintoina, joka helpottaa kolmannelle opintoasteelle pääsyä ja siellä opiskelua. Porvoossa voi opiskella ammattikorkeakouluissa ja avoimessa yliopistossa. Avointa yliopisto-opetusta järjestetään ammattikorkeakoulujen lisäksi Porvoon kansalaisopistossa.