Siirry sisältöön

Nuorten avoin taidetila Taidetehtaalla

  • 19.04.2024 - 31.05.2024
  • 16:00 - 20:00

Taidetilaan Taidetehtaan Studioon voit tulla kokeilemaan, tekemään tai inspiroitumaan. Porvoon avoin taidetila on kaikille 15-29- vuotiaille nuorille, jotka ovat kiinnostuneita taiteen tekemisestä. Toiminta on maksutonta.

Tule toteuttamaan omia kuvataide- ja kädentaitoprojekteja itsenäisesti. Voit ottaa omat taidetarvikkeet mukaasi tai lainata tilasta löytyviä perustarvikkeita. Tilassa on nuorisotyöntekijä apuna ja juttuseurana.

Avoin taidetila on avoinna perjantaisin klo 16-20. Huomioithan, että tila ei ole avoinna koululaisten loma-aikoina.

  • Tammikuu 26.1.
  • Helmikuu 9.2., 16.2.
  • Maaliskuu 1.3., 8.3., 15.3., 22.3.
  • Huhtikuu 12.4.,19.4., 26.4.
  • Toukokuu 17.5., 31.5.

Nuorten Avoin taidetila -toiminta on Porvoon taidekoulun sekä nuoriso- ja kulttuuripalveluiden yhteinen kokeilu. Tarkoituksena on innostaa nuoria kehittämään taitojaan ja löytämään uusia ilmaisumuotoja. Yhteistyökumppaneina on myös porvoolaisia kuvataiteilijoita, jotka toimivat tutoreina ja ovat tavattavissa Avoimessa taidetilassa sovitusti.

Taiteilijatapaamiset
8.3.2024 Sirja Moberg
Sirja Moberg (s.1989, Siilinjärvi) on Helsingissä asuva kuvataiteilija. Moberg työskentelee kokeellisen valokuvan, videon, installaation ja biotaiteen parissa pitkäaikaisten projektien muodossa. Mobergin yksityisnäyttely The Underlying on nähtävissä Porvoon Taidehallissa 16.2.–24.3.2024. Näyttelyn teokset levittäytyvät taidehalliin rituaalinomaisissa muodostelmissa. Valokuva- ja videoteokset käsittelevät näkymätöntä, mysteeristä ja monimuotoista luontoa maaperän, elämänkierron, kasvielämän sekä maisemaan piiloutuvan syvän ajan kautta. Näyttelyssä on esillä myös maaperäkromatografioita, pigmentinsiirtotauluja sekä esine- ja veistosinstallaatioita. Näyttely tarjoaa näkökulmia luontosuhteen pohtimiseen kokeellisten valokuvallisten esitystapojen kautta.

Miten löydän Studioon?

Lähin sisäänkäynti

Studion lähin sisäänkäynti on Läntisen Aleksanterinkadun puolelta löytyvä B-rapun ovi. Studio sijaitsee toisessa kerroksessa heti oikealla. B-rapun yhteydessä ei ole hissiä.

Esteetön sisäänkäynti

Studioon pääsee esteettömästi Kauppakujan kautta (ovi H&M:n vastapäätä). Ota hissi 2. kerrokseen. Kävele lämpiön ylittävälle sillalle ja seuraa sieltä valkoisia salmiakinmuotoisia lattiatarroja Studioon.

Nora Thesleff

Nuorisotyön koordinaattori, Yhteiset palvelut ja hallinto

Muita vastaavia tapahtumia