Siirry sisältöön

Gospelia aitoon New Orleansin tapaan Grandissa

Kulttuuritalo Grandissa kajahtaa keskiviikkona 16.11.2022 aito perinteinen gospel-musiikki, kun sen arvostettu taitaja Gregg Stafford tulee suoraan New Orleansista konsertoimaan.

Gregg Stafford.

Grandin konsertissa yhdessä Gregg Staffordin kanssa esiintyy suomalainen, Porvoossa asuva jazz-laulajatar Reine Rimón. Säestäjänä on laulajattaren orkesteri Hot Papas Jazz Band.

Rimón on orkestereineen esiintynyt Staffordin kanssa Suomessa jo 35 vuoden ajan, muun muassa useita kertoja Pori Jazz -festivaaleilla ja lukuisissa gospel-kirkkokonserteissa.

Staffordin ja Rimónin pitkä yhteistyö alkoi jazzin syntymäkaupungissa New Orleansissa. Sittemmin Rimón on esiintynyt Hot Papas -orkestereineen New Orleansissa kymmeniä kertoja ja saanut useita tunnustuksia, muun muassa kaupungin kansainvälisen kunniakansalaisen arvon.

Grandin konsertin ohjelmisto koostuu alkuperäisestä hengellisestä gospelmusiikista. Se on syntynyt runsaat sata vuotta sitten, samoihin aikoihin kuin jazz.

Konsertissa kuullaan monia suomalaisille tuttuja hengellisiä lauluja – kuten Amazing Grace, Down By the Riverside ja When the Saints Go Marching In – niiden perinteisimmässä muodossaan. Ohjelmistossa on myös varhaisia hartaita blues -kappaleita.

REINE RIMÓN & HER HOT PAPAS Featuring Gregg Stafford (New Orleans, USA)
ke 16.11. klo 19, Kulttuuritalo Grand, Porvoo
to 17.11. klo 19, Kulttuurimeijeri Mäntsälä
Liput: 15 €/ 10 €, Grand Luckan (16.11) www.liveto.io sekä ovelta (17.11)