Siirry sisältöön

Kokonniemen jätevedenpuhdistamon purkaminen käynnissä

Porvoon veden käytöstä poistettu Kokonniemen jätevedenpuhdistamo puretaan ja osa purkumateriaaleista otetaan hyötykäyttöön Toukovuoren maanrakentamistyössä. Kokonniemen jätevedenpuhdistamo otettiin käyttöön 1970-luvulla ja siellä puhdistettiin kaupungin jätevedet, kunnes Hermanninsaareen 2001 valmistui uusi moderni puhdistamo. Tämän jälkeenkin Kokonniemen betonisia altaita käytettiin jätevesivirtaamien tasaamiseen. Uuden pumppaamon valmistuttua Kokonniemeen 2018 Kokonniemen jätevedenpuhdistamoa ei enää ole tarvittu.

Kokonniemen vanhan jätevedenpuhdistamon alue on aidattuna ja alueella liikkuu työkoneita purkamassa rakennusta ja siivoamassa aluetta. Purku-urakassa on otettu huomioon suunnitteluvaiheesta alkaen materiaalien kierrätys, purkutyöstä syntyvä betoni murskataan kohteessa ja otetaan uusiokäyttöön Porvoon Toukovuoren alueella. Purkutyöt eivät aiheuta muutoksia vesihuoltoon alueella.

Purkutyöstä voi aiheutua melu- ja pölyhaittaa heinäkuun puoleen väliin saakka. Työt tehdään arkipäivisin klo 8-18 välillä. Urakoitsijana toimii Purkupiha Oy.