Siirry sisältöön

Koululaisille ja perheille on tarjolla monenlaista hauskaa toimintaa syyslomalla

Syyslomalla 20. ja 23. lokakuuta on lomailun ja lepäilyn lisäksi mukava tavata ystäviä harrastusten parissa tai kokeilla jotain aivan uutta. Porvoon kaupunki tarjoaa toimintaa kaiken ikäisille koululaisille sekä lapsiperheille.

Ranta-aitat syksyllä.

Toimintaa järjestää Porvoon kaupungin vapaa-aikapalvelut yhteistyökumppaneidensa kanssa.
Tarjolla on sekä maksullista että maksutonta toimintaa. Osaan toiminnoista tulee ilmoittautua etukäteen. Ilmoittautuminen alkaa tiistaina 26. syyskuuta klo 9.


Kulttuuripalvelut: Elokuvia, taidetta ja luovaa puuhaa

Kulttuuripalvelut järjestää elokuvanäytöksiä koululaisille BioRexissä. Perjantaina 20. lokakuuta ohjelmistossa ovat elokuvat Trolls 3: Bändi koossa (suomeksi), Paw Patrol: Storfilmen (ruotsiksi) sekä Barbie (tekstitetty suomeksi ja ruotsiksi). Kevään autismiystävällinen näytös sai kiitosta ja se palaakin elokuvana Trolls 3: Bändi koossa. Olet tervetullut elokuviin yksin, ystävän tai aikuisen seurassa. Lippuja (4 €/kpl) voi ostaa 6. lokakuuta alkaen Porvoon kaupungin verkkokaupasta ja palvelupiste Kompassista.

Luovissa työpajoissa Runebergin kodin piharakennuksessa tehdään maanantaina 23. lokakuuta marionettinukkeja. Pajoja ohjaa nukketeatteritaiteilija Anne Lihavainen. Aamupäivän pajat on suunnattu lapsiperheille ja iltapäivän pajat alakouluikäisille.
Myös Runebergin koti tarjoaa lapsille ohjelmaa. Syysloman lyhtytyöpajassa perjantaina 20.10 klo 10–13 Runebergin kodin piharakennuksessa maalataan oma lasilyhty pimeneviin syysiltoihin. Lasipurkin ja maalit saat paikan päältä. Purkki soveltuu led-kynttilöille, emme suosittele oikeiden kynttilöiden käyttöä. Mukaan museon sisäänpääsyn hinnalla, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi.
Lauantaina 21.10 Taidehalliin voi tulla luomaan luontoaiheista taidetta kuvataiteilija Pia Sirénin kanssa, jonka teos “Porvoon ikimetsä” oli kesän aikana koettavissa joen länsirannalla. Kaikenikäisille lapsille sopivassa työpajassa voit maalata lehdistä tehdyllä siveltimellä tai tehdä luovan lintuveistoksen!
Syyslomalla kannattaa myös koko perheen voimin käydä tutustumassa Galleria Vanha Kappalaisentalon taidenäyttelyyn. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Liikuntapalvelut: Liikunta- ja palloilumaa, heijastinseikkailua ja Vesisankarit-tapahtuma

Liikuntapalvelut järjestää Kokonhallilla sekä Liikuntamaan että Palloilumaan. Liikuntamaa pidetään pe 20.10 klo 9.30–11 ja Palloilumaa pe 20.10 klo 14.30–16. Lisäksi toteutetaan viime vuonna suuren suosion saanut Heijastinseikkailu, joka tänä vuonna järjestetään Hamarin kuntoradan varrella pe 20.10 klo 19–20.30. Ma 23.10 klo 11–14 Porvoon uimahallissa Vesisankarit-tapahtuma, jossa pääsee kokeilemaan erilaisia vesi- ja pelastustaitoja vaihtelevilla rastipisteillä. Vesisankarit-tapahtumaan pääsee osallistumaan uimahallin sisäänpääsymaksulla.

Nuorisopalvelut: Syyslomaohjelmaa nuorisotiloilla ja retkillä

Keskustan nuorisotila Zentra, Gammelbackan Kertsi ja Kevätkummun Nuokka ovat avoinna syyslomalla. Koululaisten avoimissa ja maksuttomissa iltapäivissä voit tulla pelaamaan digitaalisia tai perinteisempiä pelejä, askartelemaan, tapaamaan kavereita ja hengailemaan. Paikalla oleville ohjaajille voit ehdottaa ideoita toiminnan sisällöksi ja suunnitella yhdessä iltapäivien ohjelmaa.
Perjantaina 20. lokakuuta vietetään nuorisotila Zentrassa rock-musiikin iltaa. Illan pääesiintyjänä on porvoolainen, hyvässä nosteessa oleva punkvaikutteinen suomirock-yhtye AKDK.
Lisäksi lavalle nousee illan aikana Varkat, joka tuo 80-luvun trash-metallin nykypäivään tuoreella ja nuorella energialla. Vuonna 2022 perustettu yhtye on muutamilla edeltävillä keikoillaan kerännyt mainetta tiukasta, mutta kuitenkin raivokkaasta energiastaan, joka heijastuu yleisöön mitä pirteimmillä tavoilla.
Illan avaa Pensselitehtaan bändikämpillä treenaava Rappiotaide, joka tuo oman antinsa progressiivista rockia yleisön eteen ensimmäistä kertaa. Yhtyeet esiintyvät seuraavan aikataulun mukaisesti:

  • Rappiotaide klo 19
  • Varkat klo 20
  • AKDK klo 21

Rock-ilta on maksuton, päihteetön ja ikärajaton tapahtuma.
Lauantaina 21. lokakuuta Virvikin leirialueella, Virvikintie 438, paistetaan nuotiolettuja ja tulipaikka on syyslomalaisten vapaassa käytössä klo 12–16. Nokipannukahvia ja tikkupullaa voi nautiskella nuotiopaikan äärellä. Kuudesluokkalaiset ja sitä vanhemmat nuoret, joilla on nuorisokortti, voivat osallistua huoltajan luvalla WSOY- talolta lähtevään maksuttomaan yhteiskuljetukseen. Lisätietoja ja ilmoittautumiset nuorisotilalle Kertsiin, Nuokalle tai Zentraan. Retkelle kannattaa ottaa mukaan omia eväitä sekä riittävän lämpimät vaatteet.
Kevätkummun nuorisotila Nuokka järjestää puuhapäivän maanantaina 23. lokakuuta klo 12–15 Kantele-talossa. Luvassa on erilaisia aktiviteetteja kaikenikäisille. Voit tulla kokeilemaan VR-laseja, painimaan kaveria vastaan sumopuvuissa ja pysähtyä nauttimaan kioskin antimista. Päivä on ikärajaton ja maksuton.