Siirry sisältöön

Kuntalaisen toive toteutui, Rinkeli liikennöi Porvoon Valojen aikana keskustan alueella

Kaupunkibussi Rinkeli liikennöi Porvoon Valot -festivaalin aikana perjantaina 10. ja lauantaina 11. helmikuuta klo 18–21 välisenä aikana. Rinkeli liikennöi keskustan alueella valofestivaalin kohteiden välillä.

– Päätimme tarttua kuntalaisen aloitteeseen, joka tuli meille puhelimitse koskien Porvoon Valoja. Toiveena oli saada Rinkeli liikennöimään festivaalin aikana valokohteiden välillä niin, että myös huonojalkaiset pääsevät kokeman festivaalin tunnelman turvallisesti, järjestetyn liikennöinnin kautta, kertoo tapahtumasuunnittelija Katarina Broas.
– Tämä oli mielestämme niin kiva toive ja täysin toteutettavissa, joten päätimme pikaisella aikataululla toteuttaa tämän hyvän idean, johon toivomme, että mahdollisimman moni tarttuu, Broas kertoo.
Rinkeli liikennöi siis perjantaina 10. helmikuuta ja lauantaina 11. helmikuuta klo 18–21 välisenä aikana. Bussi kiertää keskustan alueella valokohteiden välillä. Liikenteessä on kaksi bussia, ja kyytiin voi nousta millä tahansa valoreitin varrella olevalta pysähtymispaikalta.
Paikat joihin Rinkeli pysähtyy, merkitään reitin varrelle myös kyltein.
Rinkeli on maksuton kaikille asiakkaille ja bussi liikennöi kahteen suuntaan. Reitti alkaa Taidetehtaan aukiolta ja päättyy Runo-hotellin edustalle, josta se lähtee takaisin samaa reittiä Taidetehtaalle.
– Tapahtuman liikenteen sujuvuuden vuoksi toivomme, että mahdollisimman moni kulkee valokohteiden välillä jalan tai käyttää Rinkeli-bussia. Näin vältytään turhilta ruuhkilta ja alue pysyy turvallisena, Katarina Broas muistuttaa.
Valofestivaalin aikana keskustan alueella on liikenteenohjaajia ja esimerkiksi Rihkamatorilla on rajattu osa pysäköintialueesta pois käytöstä.

Hyppää kyytiin, Porvoon valot on näkemisen arvoinen festivaali!