Siirry sisältöön

Lasten ja koululaisten omaehtoinen karanteeni 7 vuorokautta – sivistystoimen koronaohjeet päivittyivät

Porvoon kaupungin sivistystoimen koronaohjeistusta on päivitetty. Muutokset astuvat voimaan välittömästi ja korvaavat koteihin viime viikolla lähetetyt ohjeet.

Porvoon kaupungin sivistystoimen koronaohjeistusta on päivitetty. Muutokset astuvat voimaan välittömästi ja korvaavat koteihin viime viikolla lähetetyt ohjeet.

Edelleen on tärkeää, että jos lapselle tulee flunssaoireita tai vatsaoireita, hän jää kotiin. Hänelle tehdään kotona halutessa koronakotitesti heti ja seuraavana päivänä.

– Jos testit ovat negatiiviset, lapsi voi palata varhaiskasvatukseen tai oppilaitokseen, kun on oireeton. Jos oireet kestävät yli 3 päivää, lapsi voi palata ryhmäänsä tai luokkaansa kahden oireettoman päivän jälkeen, tartuntatautilääkäri Jeff Westerlund sanoo.

Suurin muutos ohjeissa koskee omaehtoisen karanteenin pituutta. Se on jatkossa 7 vuorokautta.

– Samoin muuttunut on se, että jos on altistunut muualla kuin perhepiirissä, lapsi voi oireettomana mennä kouluun ja varhaiskasvatukseen, tartuntatautilääkäri Jeff Westerlund toteaa.

Sivistystoimi on luopunut yksittäisten tartuntojen ja altistumisten tiedottamisesta.

– Jatkossa tartunnan saaneen lapsen ryhmälle tai luokalle voidaan tiedottaa altistumisesta sairastuneen lapsen huoltajan suostumuksella, sivistysjohtaja Sari Gustafsson toteaa.

– Tartuntoja todetaan Porvoossa edelleen päivittäin erittäin paljon, joten jokaisen omaehtoinen toiminta on erittäin tärkeää. Yhtään oireisena ei edelleenkään voi tulla kouluun tai varhaiskasvatukseen, Gustafsson sanoo.

Päivitetyt ohjeet on tiedotettu koteihin Wilman ja Daisyn kautta maanantaina 17.1.2022.