Siirry sisältöön

Lastenkirjaston avajaiset kevätkarnevaalin tunnelmissa

Porvoon pääkirjastossa vietetään lastenkirjaston avajaisjuhlaa lauantaina 21.5. kello 10-14.

Kirjastosammakko ja klovni.

Lastenkirjaston ja pääkirjaston pihan täyttää kevätkarnevaalin tunnelma ja eri ikäisille lapsille suunnattu ohjelma.

Lastenkirjasto sijaitsee pääkirjaston toisessa kerroksessa. Se valmistui marraskuussa 2021, mutta avajaisia ei koronapandemian vuoksi voitu järjestää.

Lastenkirjaston estradilla pidetään pop up -satuhetkiä aamupäivällä kello 10-12 ruotsiksi ja suomeksi. Koko avajaispäivän avoinna olevassa askartelupajassa voi tehdä pinssejä ja kirjanmerkkejä henkilökunnan opastuksella. Lapset pääsevät koristelemaan lastenkirjastoa ja pihaa ikkunatusseilla ja katuliiduilla.

Kirjaston lainattaviin aineistoihin kuuluu kirjojen, elokuvien ja musiikin lisäksi erilaisia pelejä. Avajaisten aikana ulkopelejä kuten mölkkyä, frisbeetä ja keppihevosia voi kokeilla kirjaston kauniissa pihassa.

Iltapäivällä kello 12.30-14 Delado International tuo kirjaston Runopihalle afrikkalaisia rytmejä ja tanssia lapsia eri kielillä osallistavassa konsertissa. Burkina Fasosta ja Suomesta kotoisin oleva duo tutustuttaa lapsia myös eri instrumentteihin.

Kirjastoauto on paikalla koko päivän. Lapset pääsevät tutustumaan iloisen näköiseen autoon kissa-aiheisen bongauksen merkeissä, ja osallistujien kesken arvotaan palkintoja. Lastenkirjaston pop up -kioskissa tarjoillaan juhlijoille popcornia ja mehua.