Parasta työpäivässäni
Pääskytien koulun kuvataiteen lehtori Tekla Pohjolainen nauttii oppilaidensa luovuudesta ja teosten valmistumisesta.

”PÄIVÄNI ALKAA Helsingin vanhasta Hermannista. Juon termarikahvit työmatkalla bussissa ja viimeistelen edellisenä päivänä suunnittelemani tunnit. Kuvataiteen opetus muodostuu kaksoistunneista, yhden työ- päivän aikana voi olla kolme ryhmää. Kuva- taidetta opiskelevat kaikki seiskaluokkalaiset, kaseille ja yseille aine on valinnainen. Opetan visuaalista kulttuuria lähes 300:lle oppilaalle.
Rakastan opetustilojani ja monimateriaali- sen aineen opettajana olen todella kiinni luokassani – välineiden järjestelemiseen menee paljon aikaa. Taideaineessa harjoittelemme prosessia: oman luovan työn ideointia, suunnittelua, toteutusta, viimeistelyä ja lopuksi arviointia. Kuvis on kokeilua ja mielikuvituksen käyttöä. Projektit valmistuvat, kun työskentelyä vaiheistetaan. Tehtävien sisällä oppilaiden ilmaisulle ja ajatuksille jää paljon tilaa.
Nautin oppilaiden luovuudesta. Työni on mieletön näköalapaikka koko ikäluokkaan. Toisinaan oppilaat kykenevät uskomattomiin suorituksiin. Esimerkiksi koulun portaikkoon näytteille asettamamme Pyry Aapalahden päättötyö edellytti tekijältä 1800 pienen paperiveneen taittelemista. Teemme ylipäänsä hienoja projekteja ja pidän siitä.
Koulumme ruokalaa elävöittävät tupsutaideteokset, jotka tehtiin yhteistyössä käsi- työn opetuksen kanssa. Toukokuussa yseillä on näyttely Vanhassa Kappalaisentalossa ja seiskojen digikollaaseja on esillä Porvoo Domessa.
Silloin kun opetukseltani ja valvontaluokan asioilta kerkeän, on kiva pistäytyä opettajain- huoneessa tapaamassa kollegoita.”