Siirry sisältöön

Peliaiheista ohjelmaa kaikenikäisille porvoolaisille Kansallisella peliviikolla 8.–14. marraskuuta

Kansallinen peliviikko on kirjastojen aloitteesta lähtenyt pelikasvatuksen teemaviikko, jonka tavoitteena on rakentaa positiivista pelikulttuuria ja vähentää pelaamiseen ja pelaajiin liittyvä ennakkoluuloja.

Kansallinen peliviikko on kirjastojen aloitteesta lähtenyt pelikasvatuksen teemaviikko, jonka tavoitteena on rakentaa positiivista pelikulttuuria ja vähentää pelaamiseen ja pelaajiin liittyvä ennakkoluuloja.

Peliviikkotoimintaa Porvoossa järjestävät kaupungin nuoriso-, kirjasto- ja kulttuuripalvelut yhteistyökumppaneidensa kanssa. Toiminta on maksutonta mutta osaan tulee ilmoittautua. Ohjelmatarjonta kokonaisuudessaan

Pakohuonepelejä, virtuaalitodellisuutta ja klassikkopelejä pääkirjastolla

Viime vuonna suuren suosion saavuttaneet pakohuonepelit kirjastolla tekevät paluun. Uusina peleinä tänä vuonna Zombieapokalypsi ja Kirottu amuletti, joita voi tulla pelaamaan, vaikka koko perheen voimin. Peliajat julkaistaan 29. lokakuuta klo 9 ja niihin voi ilmoittautua 1. marraskuuta alkaen.

Peliviikko on hyvä ajankohta kokeilla uutta, esimerkiksi virtuaalitodellisuutta. Kirjastolla voi peliviikon aikana pelata muun muassa VR-peliä Beast Saber. Peliajat julkaistaan 29. lokakuuta klo 9. Lauantaina 13. marraskuuta peliyhteisö Lepralegioona esittelee Sormusten herra-miniatyyritaistelupelin. Tule oppimaan pelistä ja todistamaan jännittäviä taisteluja.

Uuden ohella esillä on myös vanhoja klassikkoja. Kirjastolle voi aukioloaikoina tulla pelaamaan pöytäjääkiekkoa ja retrokonsolipelejä.

Peli- ja animemusiikkikonsertti digitaalisessa muodossa

Osana kaupungin kulttuurikasvatusohjelma Kultista, kulttuuripalvelut tarjoaa porvoolaisille 9.-luokkalaisille digitaalisen konserttielämyksen Game Music Collective -orkesterin kanssa. Orkesteri koostuu nuorista ammattimuusikoista, jotka haluavat olla suunnannäyttäjiä pelimusiikin esittämisessä ja toimia uuden populaarikulttuurin ilmiön eturintamassa. Taidetehtaalla kuvatussa konsertissa kuullaan musiikkia sekä anime- että pelimusiikin maailmasta. Konsertti esitetään kouluissa 8.–12. marraskuuta.

Konsertti esitetään myös kaupungin nuorisotiloilla 12. marraskuuta klo 18 yhteistyössä nuorisopalveluiden kanssa.

Nuorisotiloilla peliaiheista ohjelmaa koko perheelle

Maanantaina 8. marraskuuta nuorisotiloille saa tulla pelaamaan vaikka koko perheen voimin. Haasta äiti, isä tai vaikka mummo erilaisissa peleissä.

Keskiviikkona 10. marraskuuta kaikilla kolmella nuorisotilalla järjestetään erilaisia turnauksia ja kisaillaan muun muassa peleissä FIFA22 ja Halli Galli.

Torstaina 11. marraskuuta suljetaan pleikkarit ja tietokoneet ja keskitytään lautapeleihin. Istuudutaan pöydän ääreen ja pelataan jotain kivaa yhdessä. Sinulla on myös mahdollisuus päästä vaikuttamaan siihen, minkälainen nuorisopalvelujen pelitoiminnan, SideQuestin, lautapelitilasta tulee.

Perjantaina 12. marraskuuta peliviikko huipentuu Game Music Collectiven digitaaliseen konserttiin ja 1vs1 Fortnite-otteluun, jossa nuoret pääsevät haastamaan nuorisotyöntekijän.

Pelaaminen on hyvä harrastus. Jos jokin asia kuitenkin mietityttää, niin nuorisotyöntekijöiden kanssa voi aina keskustella pelaamisesta ja kaikesta siihen liittyvästä.