Siirry sisältöön

Porvoon Joulutori rakennetaan jälleen kauppatorille 26.11.–22.12. – alueella paljon tapahtumia ja ohjelmaa

Porvoon Joulutori rakentuu myös tänä vuonna, ja sinne tulee viime joulua enemmän myyntipaikkoja. Etenkin joulunalusviikonloppuina Joulutorilla on paljon koko perheelle suunnattua ohjelmaa. Joulutorin myyntipaikat ovat jo myynnissä.

Porvoon Joulutori

Porvoon Joulutori toteutettiin viime jouluna ensimmäisen kerran. Tänä jouluna kauppatorin alueelle rakentuvan Joulutorin kehittämistä jatketaan ja Porvoon Joulutori kasvaa niin koon kuin sisältöjen osalta. Alueelle tulee enemmän myyntipaikkoja sekä uutuutena tunnelmallinen, koristeltu tapahtuma-alue. Joulutori huomioi myös vakituisten torimyyjien aseman.

Tapahtuma-alueelle on jo suunniteltu ohjelmasisältöä koko perheelle, mutta paikallisia toimijoita mahtuu vielä mukaan.

Perinteinen karuselli pyörii alueella maksutta joka päivä kello 12–18 ja joulupukki vierailee alueella useana viikonloppuna. Kotieläinpiha Hemböle eläimineen käy ilahduttamassa alueella jopa kuutena päivänä, 9.–11.12. ja 16.–19.12. kello 12–18. Lisäksi perheen pienimmille on tarjolla maksutonta poniratsastusta 3.–4.12. kello 13–15.

Joulutorin myyntipaikat ovat myynnissä. Varaamiseen liittyvät yksityiskohdat löytyvät osoitteesta visitporvoo.fi/joulu.

– Ensimmäisestä joulutorista saadut kokemukset olivat kannustavia. Selvitysten mukaan ulkopaikkakuntalaisten käynnit alueella lisääntyivät joulutorin aikaan yli 40 prosenttia. Joulutoria kehitetään tänä vuonna ja sen vaikutuksista tehdään uudet arviot taas tammikuussa 2023, kertoo tapahtumasuunnittelija Katarina Broas.

Intercultural Winter Bazaar -myyjäistapahtuma avaa Joulutorin

Joulutorin avaa tänäkin vuonna Intercultural Winter Bazaar -myyjäistapahtuma lauantaina 26.11. kello 11–16. Tapahtuma kokoaa runsaasti myyjiä ja pientuottajia yhteen. Tarjolla on esimerkiksi ruokaherkkuja sekä eri maiden tuotteita, käsitöitä, lahjatavaroita ja paikallisia neuletuotteita. Monenlaisten myynnissä olevien tuotteiden lisäksi kävijät pääsevät nauttimaan kansainvälisestä tunnelmasta sekä kohtaamaan eri kulttuureista tulevia toimijoita ja yhdistysten sekä järjestöjen edustajia.

Intercultural Winter Bazaar -tapahtuman järjestävät yhteistyössä Porvoon kaupungin nuorisopalvelut, Multicultural Association of Porvoo (MAP), Borgå Folkakademi (AKAN) sekä Suomen Punaisen Ristin Porvoon osasto.

Porvoon joulun ajan markkinointi on tänäkin vuonna monikanavaista ja keskittyy pääkaupunkiseudulle. Bussikampanja Helsingin alueella ja diginäytöt Helsingin keskustassa tukevat laajaa Visit Porvoo -somemarkkinointia.

– Kannattaakin laittaa Visit Porvoo ja Joulu on Porvoossa -somekanavat seurantaan, sillä siellä on tarjolla ihania vinkkejä joulun odotukseen, vinkkaa Broas.