Siirry sisältöön

Porvoon kaupungin vuoden 2022 kulttuuri- ja liikuntapalkinnot

Porvoon kaupungin sivistyslautakunta on kokouksessaan 15. joulukuuta päättänyt tämän vuoden kulttuuripalkinnon ja liikuntapalkinnon saajat.

Porvoon kaupungin tunnus.

Kulttuuripalkinnon saa tanssitaiteen maisteri Hanne Kauppinen ansioistaan rehtorina, koreografina ja tanssinopettajana työstään tanssitaiteen hyväksi Porvoossa.
Vuoden liikuntapalkinnon 2022 saa fitness-urheilija Meriliis Tamm kuluvan vuoden menestyksestään niin kotimaassa kuin ulkomailla lajissaan wellness fitness.

Palkintosumma molemmissa palkinnoissa 2 000 euroa.

Porvoon vuoden 2022 kulttuuripalkinto

Sivistyslautakunta päätti myöntää Porvoon kaupungin kulttuuripalkinnon vuonna 2022 tanssitaiteen maisteri Hanne Kauppiselle hänen ansioistaan rehtorina, koreografina, tanssinopettajana ja hänen kokonaisvaltaisesta ja kunnianhimoisesta työstään tanssitaiteen hyväksi Porvoossa.
Hanne Kauppinen on Taidetehtaan tanssikoulun rehtorina vuodesta 2007 erityisesti edistänyt lasten ja nuorten tanssin harrastustoimintaa ja tanssitaiteen perusopetusta Porvoon alueella.

Kauppinen on valmistunut tanssin opettajaksi Turun Taideakatemiasta 2001 ja tanssitaiteen maisteriksi, koreografiksi Teatterikorkeakoulusta 2006. Tanssijana ja koreografina hän on osallistunut erilaisiin tuotantoihin Suomessa 1990-luvun loppupuolelta asti. Opettajana Kauppinen on työskennellyt Porvoossa ja Kotkassa sekä vierailevana opettajana Helsingissä, Loviisassa, Turussa ja Karjaalla.

Kauppinen perusti Taidetehtaan Tanssikoulun (Oy) vuonna 2007. Opetusta on alusta asti järjestetty useissa eri lajeissa katutanssista taidetanssiin. Tanssikoulu osallistuu säännöllisesti erilaisiin tapahtumiin ja kilpailuihin ja järjestää myös itse useita pieniä ja suuria tanssitapahtumia. Viikoittain opetukseen osallistuu noin 600 oppilasta.
Viime vuosina Kauppinen on lisäksi toiminut Borgå folkakademin tanssinopettajana ja tanssilinjan opetusvastaavana.

Kulttuuripalkinto myönnetään porvoolaiselle taiteen ammatinharjoittajalle, joka on erityisen ansiokkaasti toiminut jollakin kulttuurin alalla, ja jonka toiminta on ollut merkittävää kyseisen alan kehityksen kannalta. Palkinto on tunnustus jo tehdystä työstä.

Vuoden liikuntapalkinto 2022

Porvoon Vuoden liikuntapalkinto 2022 myönnettiin fitness-urheilija Meriliis Tammille. Team Pro Leveliä edustava, 21-vuotias Meriliis Tamm on tänä vuonna saavuttanut merkittävää menestystä sekä kansallisissa että kansainvälisissä arvokilpailuissa.
Meriliis voitti wellness fitnessin maailmanmestaruuden alle 158 cm -sarjassa lokakuussa Etelä-Koreassa käydyissä MM-kisoissa. Samoissa kisoissa käydyissä junioreiden alle 163 cm -sarjan kisassa hän saavutti MM-hopeamitalin.

Lisäksi Meriliis oli oman pituusluokkansa ykkönen Lahden Nordic Fitness Expon yhteydessä järjestetyissä Pohjoismaiden mestaruuskisoissa. Samassa tapahtumassa kisattiin myös Suomen mestaruuksista ja Meriliis voitti myös Suomen mestaruuden kaikissa kolmessa eri sarjassa: juniorit 21–23-vuotiaat 163 cm, aikuisten sarja 158 cm sekä kaikkien yleisen sarjan pituusluokkien voittajien välinen mestaruus.
Wellness fitness on yksi fitness-urheilun neljästä lajista. Suomessa lajissa kilpaillaan neljässä kilpailjan pituuden mukaisessa sarjassa Suomen Fitnessurheilun ry:n alaisuudessa. Lajiliitto on Suomen Olympiakomitean varsinainen jäsen.

Vuoden liikuntapalkinto voidaan myöntää urheilijalle, joukkueelle, yhdistykselle tai henkilölle, joka on pitkäjänteisesti ja ansiokkaasti työskennellyt urheilun parissa siten, että toiminta on ollut merkityksellistä ja kehittänyt urheilutoimintaa Porvoossa.