Siirry sisältöön

Porvoon kaupunki jatkaa bändi- ja skeittitilojen etsimistä

Sivistyslautakunta käsittelee kokouksessaan 16. kesäkuuta ehdotusta tilojen vuokraamisesta nuorisopalveluiden bändi- ja skeittitiloiksi Tarmolassa sijaitsevasta, RTV-yhtymä Oy:n hallinnoimasta teollisuustilasta.

Asian lautakunnalle esittelevän sivistysjohtaja Sari Gustafssonin esitys on, että asia palautetaan valmisteluun siten, kun asia koskee nuorten bänditiloja ja nuorisopalveluja kannustetaan edelleen etsimään vaihtoehtoisia ratkaisuja.

Kaupungille vuokrattavaksi ehdotettu tila on nuorisopalveluiden tarpeeseen aivan liian iso, eikä tilaan ole mahdollista toteuttaa sisäskeittipaikkaa osana kokonaisuutta, koska tila on sellaiseen toimintaan liian matala.
– Olemme kiitollisia Pensselitehdas-yhteisön esittämästä ehdotuksesta. Olemme tietoisia, ettei vaihtoehtoisia ratkaisuja ole heti löydettävissä, sivistysjohtaja Sari Gustafsson toteaa.

Porvoolainen, seitsemän porvoolaisen media-alan yrittäjän yhteisö, Pensselitehdas, lähestyi kaupunkia ehdottamalla nuorisopalveluiden tilatarpeeseen tiloja sekä yhteistyön mallia, jossa tiloja käyttävillä nuorilla olisi yhteisön tukemana ja avustamana mahdollisuus edistää musiikkitoimintaansa.
– Meidän tahtotila on löytää sopivat tilat bänditoimintaan sekä skeittaukseen. Nuorten bändi- ja harrastustoiminta ruokkii paikallista kulttuuri-identiteettiä ja sen positiiviset vaikutukset ovat lasten ja nuorten elämässä kauaskantoisia, Sari Gustafsson sanoo.
Porvoon kaupunginvaltuusto päätti 1.11.2021 osana vuoden 2021 talousarviokäsittelyä, että Linnamäen harjoitustiloille haetaan korvaavat tilat. Samalla todettiin, että selvitetään mahdollisuutta toteuttaa sisäskeittipaikka. Vuokrakustannuksiin on varattu 50 000 euroa sekä 100 000 euroa investointeihin.