Siirry sisältöön

Porvoon lukioista valmistuu 243 ylioppilasta, Careeriassa kevään aikana tutkinnon suorittaneita on 503

Valkolakin saa tänä keväänä Porvoossa yhteensä 243 ylioppilasta.

Valkolakin saa tänä keväänä Porvoossa yhteensä 243 ylioppilasta.

Lakkiaisjuhlia vietetään 5. kesäkuuta.

Linnankosken lukiosta valmistuu uusia ylioppilaita yhteensä 148, joista aikuislinjalta valmistuneita on 14. Borgå Gymnasiumista valmistuu 95 ylioppilasta. Yhteensä neljätoista ylioppilasta suoritti kaksoistutkinnon.

Careeriassa on kevätlukukauden aikana tutkinnon suorittanut 503 opiskelijaa. Näistä 245 on suorittanut perustutkinnon, 219 ammattitutkinnon ja 39 erikoisammattitutkinnon. Koko lukuvuoden 2020–2021 aikana opintonsa on saanut päätökseen yli 1 100 opiskelijaa.

– Sydämelliset onnittelut kaikille kevään ylioppilaille ja ammattiin valmistuneille. Kaikki tutkinnot ovat yhtä arvokkaita, ja että tällaisen tärkeän virstanpylvään saavuttaa näinä haastavina aikoina, on todella arvokas asia, sivistysjohtaja Sari Gustafsson sanoo.

Koronavirustilanteen takia ylioppilasjuhlat järjestetään viimevuotiseen tapaan ilman vanhempien tai muun yleisön läsnäoloa terveysturvallisuusohjeita noudattaen. Lakitustilaisuus striimataan, joten huoltajat voivat seurata sitä kotona.

– Lakkiaisjuhla on yksi nuoren tärkeimmistä juhlista myös vanhemmille ja sukulaisille. Toivomme kuitenkin, etteivät onnittelijat keräänny koulujen ulkopuolelle odottamaan lakitustilaisuuden päättymistä, vaan onnittelut ja kukitukset hoidetaan yksityisesti, koulutusjohtajat Jari Kettunen ja Rikard Lindström muistuttavat.

Careeria järjestää opiskelijoille virtuaalisen kesäjuhlan, Careeria kohti kesää, kesäkuun 4. päivä.

Yksityistilaisuuksissa toivotaan noudatettavan niiden järjestämistä koskevia, voimassa olevia rajoituksia.