Siirry sisältöön

Porvoon pääkirjaston paja avataan

Porvoon pääkirjaston uusi paja avataan lauantaina 19.3.

Pajassa voi käyttää ja kokeilla erilaisia laitteita. Pajassa on 3D-tulostin, vinyylileikkuri, lämpöprässi, rintanappikone, laminointikone, digitointipiste ja ompelukone.

3D-tulostimella voi tulostaa pieniä muoviesineitä. Lämpöprässillä voi painaa kuvan t-paitaan, kassiin tai muuhun kankaaseen. Ennen painamista haluttu kuva tulostetaan vinyylitulostimella. Vinyylileikkurilla voi myös tehdä eri kokoisia tarroja.

Rintanappikoneella voi tehdä pinssejä, ja laminointikoneella voi laminoida kylttejä tai vastaavia.

Digitointipisteellä voi muuttaa vanhoja VHS-kasetteja, diakuvia tai LP-levyjä digitaaliseen muotoon, ja ompelukoneella voi vaikka lyhentää housuja tai ommella verhoja.

Paja on auki avajaispäivänä klo 9-15. Paikalla on useampia henkilöitä esittelemässä laitteita ja opastamassa niiden käyttöön. Laitteiden käyttäminen on ilmaista, mutta joihinkin laitteisiin kuuluu kuitenkin pieniä materiaalikustannuksia. Jos haluat painattaa oman kuvan kankaalle, niin ota mukaan esimerkiksi yksivärinen t-paita (100 % puuvillaa) ja digitaalisessa muodossa oleva kuva. Kirjastolla on myös jonkin verran yksivärisiä t-paitoja ja kangaskasseja myynnissä.

Avaamispäivän jälkeenkin tullaan järjestämään avoimia pajaopastuksia, ja voit myös varata itsellesi 30 minuutin mittaisen opastuskerran.

Laitteisiin löytyy lisäksi hyvät ohjeet.