Siirry sisältöön

Porvoon Valot -festivaali valaisee kaupungin neljättä kertaa 10.-11.2.2023 klo 18–21

Porvoon Valot -festivaali järjestetään neljättä kertaa perjantaina 10.2. ja lauantaina 11.2.2023 klo 18–21 välisenä aikana sekä 29.1.-12.2.2023 Porvoon uimahallissa.

Porvoon valot.

Tulevan festivaalin avaa valoteos Porvoon uimahallissa 29.1.-12.2.2023. Tarkemmat kellonajat ilmoitetaan myöhemmin. Muut teokset tänä vuonna ovat nähtävillä Vanhassa Porvoossa, Vanhalla Raatihuoneella, Kunnantalolla, Tuomiokirkolla, Porvoonjoella kävelysillan ja Aleksanterinkadun sillan välillä, WSOY:n talon sisäpihalla, Taidetehtaalla ja torilla.

– Tämän vuoden uutuutena on kahden viikon ajan nähtävillä oleva teos uimahallissa. Se ilahduttaa uimahallin asiakkaita ja samalla toimii ennakkomarkkinointina tapahtumalle, kertoo Porvoon kaupungin tapahtumasuunnittelija Katarina Broas.

Kaikki festivaalin teokset toteutetaan räätälöitynä Porvoon kaupungille eli kaikki teokset ovat ainutlaatuisia ja ne nähdään ensimmäistä kertaa Porvoossa.

– Meillä on ollut tavoitteena löytää Taidetehtaan valoteoksen toteuttajiksi taiteilijoita, jotka etsivät uusia tapoja lähestyä valotaidetta. Viime kerralla meillä oli veistos ja tällä kertaa valoteos levittäytyy käsin piirrettynä lämpiön ikkunapintoihin yhtenä isona teoksena. Taiteilija Janne Parviainen luo Taidetehtaan lämpiön ikkunaan uniikin teoksen, joka on saanut inspiraation Michelangelon freskosta Sikstuksen kappelissa. Huhtikuussa järjestetään Luova lauantai -perhetapahtuma, missä yleisö pääsee tapaamaan taiteilijaa ja myös itse kokeilemaan ikkunaan piirtämistä, kertoo Porvoon kaupungin kulttuuripalveluiden tuottaja Thomas Weissman.

Porvoon torilla yhdistyvät palvelut, esitykset, valot sekä äänet. Mukana toteutuksessa ovat Taidetehtaan tanssikoulun opiskelijat. Ravintolat, yhdistykset ja muut toimijat voivat halutessaan ilmoittautua palveluntarjoajiksi torille. Alue rakennetaan Porvoon kaupungin myyntikioskeilla.
Muutokset tapahtumaan ovat mahdollista ja ajankohtaiset sisällöt ja aikataulut löytyvät sivulta www.visitporvoo.fi/porvoonvalot.

Porvoon Valot -festivaalin järjestää Porvoon kaupungin matkailu- ja markkinointiyksikkö yhteistyössä Porvoon kaupungin kulttuuripalveluiden, kuntatekniikan, Taidetehtaan tanssikoulun, Taidekoulun, Porvoon seurakuntayhtymän ja paikallisten yritysten kanssa. Valofestivaalin kantava teema on alusta saakka ollut kaupungin omien rakennusten, tilojen ja alueiden käyttö sekä niiden tuominen esiin eri valossa.