Siirry sisältöön

Runeberg Junior -lastenkirjallisuuspalkinnon esiraati aloittaa työnsä ja ottaa vastaan kirjoja arvioitavaksi

Runeberg Junior -lastenkirjallisuuspalkinnon esiraati on valittu ja raati on aloittamassa työskentelyn.

Runeberg Junior -lastenkirjallisuuspalkinnon esiraati on valittu ja raati on aloittamassa työskentelyn.

Raatiin kuuluvat kuvittaja ja sarjakuvapiirtäjä Filippa Hella, erikoiskirjastonhoitaja Mikaela Wickström ja luokanopettaja Christa Viitanen. Palkintokoordinaattorina toimii Porvoon kaupunginkirjaston palveluesimies Catharina Latvala.

Runeberg Junior -palkinto myönnetään kotimaiselle kaunokirjalliselle suomen- tai ruotsinkieliselle lastenkirjalle, jonka kohderyhmänä ovat 6–9-vuotiaat lapset. Esiraati tutustuu vuoden 2020 lokakuun jälkeen julkaistuihin kirjoihin ja valitsee näistä korkeintaan kymmenen ehdokasta palkinnon saajaksi. Raati ottaa kirjoja arvioitaviksi lokakuun loppuun saakka. Raadin yhteystiedot saa palkintokoordinaattorilta Catharina Latvala, p. 040 6214937, catharina.latvala@porvoo.fi .

Esiraadin ehdokkaat julkistetaan marraskuussa. Palkinnon saajasta päättää porvoolaisista esikoululaisista ja ensimmäisen ja toisen luokan oppilaista koostuva lapsiraati. Palkinnon saaja julkistetaan Runebergin päivän juhlallisuuksien yhteydessä helmikuussa 2022.

Runeberg Junior -palkinto on Porvoon kaupungin ja KSF Media / Sanomalehti Östnylandin yhteinen 10 000 euron suuruinen lastenkirjallisuuspalkinto. Palkinnon tarkoitus on edistää lasten lukuintoa.