Siirry sisältöön

Runeberg Junior -lastenkirjallisuuspalkinnon esiraati aloittaa työnsä ja ottaa vastaan kirjoja arvioitavaksi

Runeberg Junior -lastenkirjallisuuspalkinnon esiraati on valittu ja raati on aloittamassa työskentelyn. Raatiin kuuluvat kirjastonjohtaja Tapani Häkkinen, sarjakuvataiteilija ja graafinen suunnittelija Kaisa Leka sekä Porvoon vanhempainyhdistysten puheenjohtaja, Uusimaan kolumnisti ja viestinnän suunnittelija Marika Salomaa. Palkintokoordinaattorina toimii Porvoon kaupunginkirjaston palveluesimies Catharina Latvala.

Runeberg junior

Runeberg Junior -palkinto myönnetään kotimaiselle kaunokirjalliselle suomen- tai ruotsinkieliselle lastenkirjalle, jonka kohderyhmänä ovat 6–9-vuotiaat lapset. Esiraati tutustuu vuoden 2021 lokakuun jälkeen julkaistuihin kirjoihin ja valitsee näistä korkeintaan kymmenen ehdokasta palkinnon saajaksi. Raati ottaa kirjoja arvioitaviksi lokakuun loppuun saakka. Raadin yhteystiedot saa palkintokoordinaattorilta Catharina Latvala, p. 040 6214937, catharina.latvala@porvoo.fi .

Esiraadin ehdokkaat julkistetaan marraskuussa. Palkinnon saajasta päättää porvoolaisista esikoululaisista ja ensimmäisen ja toisen luokan oppilaista koostuva lapsiraati. Palkinnon saaja julkistetaan Runebergin päivän juhlallisuuksien yhteydessä helmikuussa 2023.

Runeberg Junior -palkinto on Porvoon kaupungin ja KSF Media / Sanomalehti Östnylandin yhteinen 10 000 euron suuruinen lastenkirjallisuuspalkinto. Palkinnon tarkoitus on edistää lasten lukuintoa.