Siirry sisältöön

Savea ja unelmia kirjaston Runopihalla

Keramiikkataiteilija Åsa Hellman vierailee Porvoon pääkirjastossa keskiviikkona 16.6. klo 17.30.

Keramiikkataiteilija Åsa Hellman vierailee Porvoon pääkirjastossa keskiviikkona 16.6. klo 17.30.

Hellman kertoo tilaisuudessa uudesta kirjastaan Savea, unelmia – Lera, drömmar – Clay, dreams (Parvs, 2020), joka käsittelee Hellmanin elämää ja työtä. Haastattelijana on toimittaja Kerstin Kronvall.

Porvoolaistaitelija Hellmanin töitä on ollut esillä näyttelyissä eri puolilla maailmaa. Miltei viisikymmenvuotisen uransa aikana Hellman on muotoillut niin veistoksia, reliefejä kuin teekuppejakin. Työhönsä hän on saanut vaikutteita muun muassa suomalaisesta luonnosta ja muista kulttuureista.

Toukokuussa Svenska kulturfonden palkitsi Hellmanin keramiikkataiteen edelläkävijyydestä. Kesällä Hellmanin töitä on mahdollista nähdä Gumbostrand Konst & Formin taidekeskuksessa, jossa häneltä on esillä näyttely Laventeliniittyjä ja lumimaisemia – Lavendelfält och snölandskap.

Sään salliessa tapahtuma pidetään pääkirjaston Runopihalla, eli kirjaston Papinkadun puoleisen sisäänkäynnin edustalla olevalla alueella.

Kirjaston kahvila on auki tapahtuman alkaessa, ja sieltä voi ostaa syötävää tai juotavaa mukaan tapahtumaan.

Tapahtuma on kaksikielinen. Keskustelu soljuu sekä suomeksi että ruotsiksi, ja kysymyksiä voi esittää molemmilla kielillä.