Siirry sisältöön

Taidetehdas x Games – Peliviikonloppu Taidetehtaalla

Taidetehtaalla järjestetään viikonloppuna 23.–24.9. klo 12–18 pelitapahtuma Taidetehdas x Games. Tapahtuma on suunnattu kaikenikäisille ja on ilmainen kävijöille. Luvassa on ajosimulaattoreita, VR- ja konsolipelaamista, turnauksia ja paljon muuta pelaamiseen liittyvää toimintaa. 

Tapahtumassa on monipuolinen kattaus pelejä kaikenikäisille. Cave Entertainment, joka vastaa tapahtuman pelitarjonnasta, tuo paikalle ajosimulaattorit Dirt 2.0 ja F1 2023. Pelaaminen simulaattorissa nousee aivan uusiin ulottuvuuksiin realistisen ajotuntuman myötä ja pelaaja todella uppoutuu ajamiseen. Lisäksi Tehdassaliin pystytetään VR-piste, jossa voi kokeilla rytmitaitojaan virtuaaliympäristössä Beat Saber -pelissä.

Taidetehdas x Gamesin suola on turnaukset, jotka järjestetään kumpanakin päivänä klo 13 alkaen. Lauantaina pelataan NHL23:a ja sunnuntaina FIFA23:a. Turnaukseen mahtuu mukaan ensimmäiset 16 pelaajaa ja ilmoittautuminen alkaa klo 12. Lisäksi luvassa on vapaata NHL- ja FIFA-pelaamista Play Station 5 -konsolilla sekä Minecraft-pelaamista eri pisteillä Taidetehtaan Tehdassalissa.

Muuta ohjelmaa

Taidetehdas x Games on muutakin kuin konsoleilla ja simulaattoreilla pelaamista. Porvoon Pöytäpeliyhdistys esittelee toimintaansa sunnuntaina 24.9. ja tuo paikalle Street Fighterin ja League of Legendsin pöytäpeliversiot. Tapahtuman kävijät voivat kokeilla pelejä ohjatusti. Porvoon Nuorisopalvelut osallistuvat myös tapahtumaan ja pystyttävät Tehdassaliin striimauspisteen, jossa voi kokeilla pelistriimausta.

Ravintola Fabrikenilla on burgeribuffet, jossa voi käydä lataamassa virtaa akkuihin pelisessioiden välissä. Buffet on auki klo 12–17.

Tapahtumassa on myös mukana pelivaikuttajia. Porvoon omat Edi Salmi ja Samuel ”Samppa” Lindström, jotka tunnetaan Tiktokissa nimimerkillä muumipaqpa2, järjestävät tapahtumassa visailun Kahootissa klo 14.15. Tämän jälkeen on luvassa meet and greet faneille.

Twitchissä pelivaikuttajina toimivat Joanna ”Dajoanna” Stenman ja Maria ”Marpeli” Kekola ovat myös paikalla lauantaina.

Tule yksin, kaksin tai isommalla porukalla pelaamaan ja kilpailemaan konsoleilla.

Peliteema jatkuu syksyllä

Peliviikkotoimintaa Porvoossa järjestävät kaupungin nuoriso-, kirjasto-, ja kulttuuripalvelut yhteistyökumppaneidensa kanssa. Peliviikkoa vietetään Porvoossa 6.–12.11. ja peliteema jatkuu Taidetehtaalla Game Music Night -konsertilla. Kalenteriin kannattaa merkitä lauantai 11. marraskuuta, jolloin on ainutlaatuinen mahdollisuus kokea orkesterikokoonpanojen esittämää ajankohtaista ja samaan aikaan nostalgista pelimusiikkia. Porvoon puhallinorkesteri esittää musiikkia ja Erik Hippi toimii kapellimestarina, mukana myös Porvoo Big Band.  Tapahtumaan on vapaa pääsy. Konsertin järjestävät Porvoonseudun musiikkiopisto yhteistyössä Porvoon kaupungin kulttuuripalveluiden kanssa.

Tutustu Taidetehdas x Games -tapahtumaan osoitteessa: