Siirry sisältöön

Tehdassalin klubi-illassa kohtaavat länsiafrikkalaiset rytmit ja pohjoismaalainen jazzmusiikki

Tehdassalin klubi-illassa nähdään 26. huhtikuuta sekä kotimaisia että kansainvälisiä musiikin huippuja. Klubi-illan avaa legendaarinen Jukka Gustavson ja porvoolaisista soittajista koostuva yhtye Street Level, illan pääesiintyjänä nähdään kahta erilaista musiikkityyliä yhdistävä tanskalainen jazz duo Dawda Jobarteh ja Stefan Pasborg.

Dawda Stefan

Kriitikoiden ylistämä duo on esiintynyt ympäri eurooppaa ja afrikkaa jo yli 10 vuotta. Duo yhdistää ainutlaatuisella tavalla kora-soittimen kautta musiikkivaikutteita kahdesta eri maanosasta, länsiafrikkalaisesta rytmimusiikista pohjoismaalaiseen jazzmusiikkiin.

On kunnia ja harvinaista herkkua saada näin kovanluokan kansainvälisiä ja kotimaisia esiintyjiä lavalle samana iltana. Dawda Jobarteh on varsinainen kora-soittimen taituri, häntä onkin verrattu legendoihin kuten Jimi Hendrix ja Sonny Sharrock. – kertoo tuottaja Thomas Weissman

Dawda Jobarteh on vuonna 1976 Gambiassa syntynyt ylistetty muusikko, joka alkoi soittaa rumpuja jo 7-vuotiaana. 12-vuotiaana Dawda kiersi jo kokoonpanoissa esiintymällä ympäri Länsi-Afrikkaa. Muutettuaan Tanskaan perheensä kanssa vuonna 1999, Dawda otti haltuun Kora-soittimen joka on länsiafrikkalainen harpun kaltainen 21-kielinen soitin. Nykyään Dawda Jobarteh tunnetaan erityisesti Kora muusikkona ja säveltäjänä joka yhdistää elementtejä sekä afrikkalaisesta ja länsimaalaisesta musiikista.

Stefan Pasborg on arvostettu tanskalainen nuori omaperäinen ja varsin monipuolinen rumpali, joka on voittanut Danish Music Awards palkintoja peräti kolme kertaa. Stefan Pasborg on hyvin aktiivinen kansainvälisellä jazzkentällä ja on kiertänyt eri kokoonpanojen kanssa ympäri maailmaa.

Street Level on Jukka Gustavsonin uusi yhtye, jonka ensimmäinen levy julkaistiin 2021. Yhteessä soittavat Thomas Törnroos ja Jan-Olof Strandberg. Ohjelmisto perustuu Jukan omiin sävellyksiin sekä joihinkin 70-luvun kappaleisiin uudelleen sovitettuna kuten Eleanor Rigby, Honestly, Homburg ym. Street Level -yhtye perustettiin aikanaan muutamaa yhteistä esiintymistä varten. Yhteinen sävel löytyi kumminkin heti, joten pitkäaikaisempi yhteistyö oli luonnollinen jatke. Nimeksi tuli rumpali Thomas Törnroosin ehdottama ”Street Level” koska ensimmäinen konsertti soitettiin Porvoon Kahvila Rongossa katutasossa.


Jukka Gustavson, laulua ja koskettimet
Jan-Olof Strandberg, basso
Thomas Törnroos, rummut

KE 26.4.2023 klo 19 Dawda Jobarteh & Stefan Pasborg (DK) + Jukka Gustavson & Street Level
Liput 25 / 20 € lippu.fi
K-18 (Salitarjoilusta vastaa Ravintola Fabriken)

Tapahtuman järjestää Porvoon kaupungin kulttuuripalvelut yhteistyössä Espoon April jazz festivaalin kanssa.