Siirry sisältöön

Uusi sisäskeittihalli valmistuu loka-marraskuussa Tarmolaan

Porvoon kaupungin nuorisopalvelujen vuokraamaan kiinteistöön Tarmolaan on valmistumassa uusi sisäskeittihalli. Halli valmistuu loka-marraskuussa.

Kaksi nuorta istuu skeittirampilla

Harjoittelutila mahdollistaa jatkossa lajien ympärivuotisen harrastamisen ja hallin tulevat käyttäjät, skuuttaajat, skeittaajat ja BMX-pyöräilijät ovat tyytyväisiä hankkeen etenemiseen.
– Porvoossa on pitkään toivottu harrastamiseen sisätilaa talvikaudeksi, jolloin harrastaminen ulkorampeilla ei ole mahdollista. Kokonniemen skeittipuisto avattiin syyskuussa 2015, ja tänä syksynä avattava sisäskeittihalli tuo odotettuja lisämahdollisuuksia harrastamiselle ja toiminnan kehittämiselle, iloitsee nuorisopalvelujen päällikkö Nina Jorkama.
Porvoon kaupunki vastaa skeittihallin vuokrakuluista ja ramppien rakentamisen kustannuksista. Toimintaa ylläpitää paikallinen rullalautayhdistys Porvoon Asfaltti-ihottuma ry. Nuorisopalveluiden ja yhdistyksen yhteistyönä tullaan sisähallissa jatkossa toteuttamaan erilaisia tapahtumia ja kursseja.
Sisäskeittihallin korkeus on noin viisi (5) m ja kokonaispinta-ala on 610 m2, joka jakautuu kahteen tilaan. Suurempaan tilaan, 460 m2, tulee street park -tyyppinen osa, jossa molemmissa poikkipäädyissä on kaarevat elementit sekä erilaisia skeitattavia muotoja keskellä tilaa. Pienempään tilaan; 150 m2, tulee pooli. Ramppien ja poolin rakentamisesta vastaa Concrete proof – niminen yritys.


Avoin yleisötilaisuus 13. syyskuuta

Kaupungin nuorisopalvelut ja Asfaltti-ihottuma ry järjestää lajin harrastajille ja asiasta kiinnostuneille avoimen yleisötilaisuuden, jossa sisäskeittihallin suunnitelmia esitellään.

Keskustelutilaisuus järjestetään 13. syyskuuta klo 17.30–19.00 nuorisotila Zentrassa, WSOY-talossa, Mannerheiminkatu 20.
Tilaisuudessa on mahdollisuus esittää toiveita muun muassa tilan toiminta-aikoihin sekä toiminnan sisältöön liittyen. Yleisöä kannustetaan ideoimaan millaista toimintaa, kuten tapahtumia, kursseja tai leirejä sisäskeittihallilla voisi järjestää. Mikäli ei ole mahdollisuutta osallistua tilaisuuteen paikan päällä, voi toimintaan vaikuttaa vastaamalla kyselyyn.

Jäseneksi rullalautayhdistykseen?

Asfaltti-ihottuma yhdistys kaipaa lisää aktiivisia toimijoita yhdistykseen.
– Toivomme mukaan uusia aktiivisia jäseniä erilaisiin tehtäviin. Tilojen valvonta hoidetaan ainakin aluksi vapaaehtoisvoimin. Kannattaa liittyä myös yhdistyksen jäseneksi, yhdistyksestä toivotaan.
Yhdistys informoi toiminnastaan Instagram-kanavallaan Porvoon Asfaltti ihottuma ry.

Yhdistyksen hallitukseen voi olla yhteydessä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen asfaltti.ihottuma@gmail.com